Ik heb net ingecheckt op mijn eigen gedachten over zwemmen. Met het sociale netwerk GetGlue. Want daarmee kun je letterlijk op alles inchecken en alles liken.

Sinds de like-button van Facebook kun je van allerlei zaken her en der op het web laten weten dat je ze leuk vindt. Van films, foto’s en artikelen tot de status-updates en comments van anderen. Ik ben een intensief klikker op de like-button. Maar sindsdien heb ik het gevoel dat er iets ontbreekt op de momenten dat ik niet online ben. Ik zou die knop ook best op kleding, meubilair, eten, huisdieren en andere mensen willen.

Stickers

En sinds je met Foursquare op locaties kunt inchecken, en je daarmee badges kunt winnen, wil ik dus daadwerkelijk overal op inchecken. En de mayor worden, uiteraard. De oplossing is het recent gelanceerde sociale netwerk GetGlue. Daarmee kun je inchecken op alles, maar dan ook ALLES. Daarbij kun je ook alles liken en beoordelen. Hoe hysterischer je liket en incheckt, hoe meer stickers je verzamelt. En op basis van wat je allemaal hebt gedaan en beoordeeld, geeft GetGlue je weer suggesties voor andere dingen die je misschien leuk vindt.

Bewolkt

Ik checkte net dus even in op mijn gedachten over zwemmen. Dat ging zo: ik ben op vakantie en het is warm. Maar een beetje bewolkt. Ik overwoog een duik in het zwembad. Maar dan zou ik mijn bikini aan moeten trekken. Dilemma. Daarop pakte ik mijn iPhone en opende de GetGlue App. Ik zocht in topics naar het onderwerp ‘swimming’ en checkte in. ‘I’m currently thinking about swimming,’ verschijnt er op mijn GetGlue-profiel.

Rode peper

In een moeite door kan ik mijn volgers op Twitter en vrienden op Facebook laten weten dat ik over zwemmen zit te peinzen. Zo weten ze inmiddels ook al dat ik van rode peper hou en een aflevering van Mad Men gekeken heb. Je kunt met GetGlue inchecken op films, muziek, tv-series en boeken, maar ook op games, wijn, gerechten en willekeurige andere onderwerpen. Zoals zwemmen.

Like

Waar houdt dit op, zullen de cynici zich afvragen. Wie wil dat van je weten? Waar haal je de tijd vandaan? Blabla etc. Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet om. Het gaat erom dat het kán. En dus heb ik vanmorgen van 93 zaken aangegeven dat ik ze leuk vind, van katten tot de uitvinding van internet. Als ik straks op mijn bedje in de zon ga liggen, check ik eerst weer even in op het nieuwste boek van Elizabeth George. Als ik het uit heb, geef ik het een like en misschien zelfs een review. Die kunnen anderen dan weer een agree, usefull of funny geven. GetGlue is het toppunt van social media. En vooralsnog krijgt het van mij een dikke like.

0 Shares:
1 comment
  1. Mijn eerste ervaring, boek wat ik aan het lezen ben: staat er niet in, slechts 1x de schrijver, maar met andere boek in Engels. The Wire, dvd's ben ik aan het bekijken: staat er niet de juiste in (seizoen 4 afl. 9).

    Enige oplossing is mailtje sturen, maar dan ben ik aan het werk om hun databases op te bouwen?

    Oplossing zou mijns inziens zijn om zaken toe te kunnen voegen (met barcode scanner?) en betere database leveranciers samenwerken.

    geef het nog even, maar als dat niet verbeterd, dan gaat het net als Miso in de bak vergetelheid.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.439 keer gelezen