Bij vlagen ben ik best een keukenprinses. Dan trek ik alles uit de kast (bijna letterlijk) en maak ik een smulmaal waar je u tegen zegt. Jammer genoeg ben ik niet zo van het light-koken. Als ik elke dag mijn maaltjes zou maken, zou je me binnen een maand naar buiten kunnen rollen. Dus doe ik het rustig aan, al vind ik koken best leuk. Om het nóg leuker te maken ben ik altijd geïnteresseerd in leuke keukengagdgets. Van Hightech, tot gewoon leuk. Hieronder heb ik er een aantal voor je op een rijtje gezet. Ik heb ze zelf jammer genoeg niet allemaal, maar mijn bestelvingers gaan er wel van kriebelen.

Ooit zag ik in een tourist trap een t-shirt met de tekst “Sex is like pizza, when it’s good, it’s great. When it’s bad, it’s still pretty good.” Wat een shirthelden zijn dat soort winkeltjes toch. Maar over de pizza hebben ze in elk geval wel gelijk. En met deze stijlvolle pizzasnijder kan je pizza al helemaal niet meer stuk.

Een snelkoker die Tweet. Wie wil zoiets niet hebben? Waarschijnlijk wil daadwerkelijk niemand dit hebben. Tenzij misschien ter promotie van het een of ander. Dit ding is nog in de conceptfase, maar binnenkort kun je via Kickstarter wel al investeren in dit stukje prachtvernuft. Lees hier alles over de Twettle zoals dit ding heet.

Als fan van het horrorgenre blijf ik dit ongelukkige mannetje érg leuk vinden. En als bonus is het een manier om je agressie kwijt te raken, zonder je vrijheid in te hoeven leveren. En nog decoratief ook.

Als jij je sla heel erg serieus neemt, dan is dit bakje speciaal voor jou. Ik geef toe dat ik mijn sla niet superserieus neem, maar ik vind het aan de andere kant wel irritant dat ik er altijd teveel van lijk te hebben. Met als resultaat dat de sla – die overblijft na het maken van een frisse salade – in de koelkast bederft. Met de Progressive International Lettuce Keeper (wauw, wat een naam voor een Tupperware bakje), houd je je sla lekker lang vers (oh ja, ander vershoudspul ook trouwens). En om het allemaal nog mooier te maken kun je het gebruiken als wasbakje en daarna als bewaarbakje en je sla met behulp van water in de bodem vochtig (versig) en door regelbare ventilatie fris houden.

In de categorie “voegt niks toe, maar wil ik toch hebben” dan de videomemokoelkastmagneet(3 keer letterwaarde?). Een kleine gadget waarop je een videoboodschap kunt achterlaten. Bijvoorbeeld in je studentenhuis…iets van: “Blijf met je poten van mijn melk af…” Ofzo..

Het enige echt handige aan dit broodrooster is het feit dat je er dikkere boterhammen (of andere zaken die dikker zijn dan een sneetje brood) in kunt roosteren. Maar hij is digitaal en dus ziet hij er érg spiffy uit.

Deze peper-en-zout-robots zijn niet echt voor in de keuken, maar eerder voor op tafel. Maar ze zijn zó schattig dat ik ze er toch gewoon bijzet…sue me!

IJsblokjes vind ik over het algemeen niet erg spannend. Hoe leuk ze ook zijn, ze smelten altijd heel snel en dan is de lol er dus af. Maar, mocht ik ooit een geekfest houden, dan wil ik deze vormpjes wel hebben. Tetris als uniek geek-ingrediënt voor je drankjes. Leuk toch?

Een man die kan koken (pasta althans) en muzikaal is. Klinkt hij niet perfect? Deze man stop je in de pan bij je pasta en zodra de pasta is zoals jij hem lust maakt hij muziek. Bij 7,9 en 11 minuten steeds een ander liedje.

Deze dunschiller maakt je keuken gewoon net dat ene beetje vrolijker. Vooral overigens het schillen van de aardappels. Een klus die ik graag zou uitbesteden.

0 Shares:
1 comment
  1. a la pastamannetje: mijn kook-ei zingt "killing me softly" als de eieren zachtgekookt zijn.

Comments are closed.

Dit artikel is 5.124 keer gelezen