In Rotterdam heeft een man een boete gekregen voor het beledigen van burgemeester Aboutaleb via Twitter. De politie hield tijdens de bekerfinale Feyenoord – Ajax het Twitter-verkeer scherp in de gaten en kwam de tweet op het spoor. Zij lichtten vervolgens de burgemeester in, die daarop aangifte deed. Dit berichtte RTV Rijnmond gister op zijn website.

Ik weet niet wat deze man heeft getwitterd en ik zou denken dat als het om doodsbedreiging zou gaan, dat Aboutaleb dan aangifte zou doen. Maar vanwege een belediging? Er worden de hele dag door mensen beledigd via Twitter. Volg Nico Dijkshoorn of Paul de Leeuw en de harde grappen over andere BN’ers vliegen je om de oren.

Ik ben benieuwd hoe deze trend zich ontwikkelt. Moeten we straks op onze woorden passen als we tijdens een lijsttrekkersdebat de kandidaten ‘bespreken’ via Twitter? Begrijp me goed, ik promoot hier niet het online bedreigen, pesten of aanzetten tot geweld. Maar zonder grove tweets, zou ik het medium toch een stuk minder interessant vinden!

0 Shares:
5 comments
    1. Hahaha, een burgemeester die aangifte doet. Aan zichzelf zeker, hij/zij is hoofd van de politie.

Comments are closed.

Dit artikel is 2.626 keer gelezen