Ooit was ik licht verslaafd aan het spelletje The Sims. Een super-lame spelletje dat eigenlijk niet echt een point heeft, maar toch grenzeloos verslavend is. Uren speelde ik dit spel. Net zolang totdat spel en realiteit af en toe een beetje door elkaar begonnen te lopen. Voor wie het spel kent: gesprekken begonnen te klinken alsof ze in Simmish waren en op kantoor kreeg ik steeds vaker zin om met mijn muis boven de hoofden van mijn collega’s te kliken en ze opdrachten te geven.

Extreem veel tijd besteden aan wat dan ook, is meestal niet zo’n goed idee. Maar als je Facebook op je verslavingslijstje hebt staan, is er nu iets wat je verslaving lekker kan voeden: een Like-stempel.

Waar het voor mij niet mogelijk was om te klikken op de hoofden van collega’s, is er voor jou de mogelijkheid om de zaken in het leven die je wel kunt appreciëren, te voorzien van een Like. Of je collega’s er blij van worden weet ik niet, maar lollig is het wel.


Geschreven door