Er was eens een Apple iPhone…
Volgens velen een revolutionair en ultra hip apparaat. Het was een ‘mobile device’ zoals Steve Jobs het mooi onder woorden bracht en ja, je kon er zelfs mee bellen. Echter, er was iets dat de hype nog groter maakte. De accessoires, oftewel het ontelbaar aantal verschillende hoesjes, die voor de iPhone beschikbaar kwamen leken van grotere waarde dan de iPhone zelf. Gek eigenlijk dat dit bij geen enkele andere normale telefoon of smartphone het geval is. Waarschijnlijk zijn iPhone gebruikers zo blij met hun toestel, dat ze er alles aan doen om hem te beschermen. Aan de andere kant is het ook een manier om je standaard iPhone te personaliseren.

… en er waren hoesjes!
Anno 2010 zijn we een paar generaties iPhone verder. Onlangs is de iPhone 4 geïntroduceerd en inmiddels ook te koop. Deze ziet er iets anders uit en is in twee uitvoeringen, zwart en wit, verkrijgbaar. Het is de meest succesvolle lancering van een Apple product ooit. Ook hier spelen de hoesjes weer een belangrijke rol. Wat is er aan de hand? Grappige woordspeling als je bedenkt dat je met de iPhone niet kunt bellen als je deze in je linker hand houdt. Op die manier blokkeer je namelijk de antenne die netjes is weggewerkt in de zijkant van het toestel. Zweethandjes zorgen er vervoglens voor dat je signaal helemaal wegvalt.

De oplossing
Vrijwel direct na de release van de iPhone 4 werd het internet vervuild met klachten omtrent de antenne. Apple ontkent het probleem, dus zat er niets anders op dan zelf op zoek te gaan naar een oplossing. Gelukkig kwam iemand al snel op het idee om de antenne af te plakken met plakband. Het ziet er niet uit en het doet je mooie van hoogwaardig materiaal gemaakte smartphone teniet. Echter, dit bracht menig iPhone gebruiker op het idee om maar weer een hoesje aan te schaffen. De hoesjes voor iPhone 4 worden bumpers genoemd, omdat ze alleen om de zijkant van het toestel vouwen in plaats van ook om de achterkant zoals bij voorgaande iPhone modellen het geval is.

Conclusie
Hoewel het jammer is dat je alleen op deze manier je iPhone kunt gebruiken, zijn de nieuwe voor iphone 4 ontwikkelde bumpers wel stylish verantwoord. Vooral de zwarte iPhone met witte bumper ziet er erg classy uit. Toch verwacht je zoiets onbenulligs niet van een merk als Apple. Ik verwacht dan ook niet dat Apple het hier bij laat. Kortom, wordt vervolgd…

0 Shares:
1 comment
  1. Tja, de hoesjes…

    Mijn vorige en waarschijnlijk beslist antieke telefoon (geen Iphone) was zo lekker klein dat ie in je broekzak kon. Hij had bovendien de mogelijkheid er een lusje doorheen te laten lopen. Op de markt kon je allerlei leuke linten kopen waarmee je dan de telefoon om je nek kon hangen. Waarschijnlijk niet hip, maar dat zal ik nooit worden, en dat interesseert me verder ook neit.

    Maar goed, toen wkam de Iphone. Leuk toestel, leuke mogelijkheden, maar als ik 'm in mjin broekzak stop, loop zelf ik voor schut. Bovendien zou ik niet weten hoe ik er een koordje aan vast kan maken.

    Hoesjes kopen? Nuo, nog even niet, hoor. Leuke marketingtruc, maar ik stop de telefoon wel ergens anders in weg…

Comments are closed.

Dit artikel is 4.767 keer gelezen