Dankzij de populariteit van Twitter schieten ook de Twitter tools als paddestoelen uit de grond. Twuffer, Twoorl, Topsy en Twiddict zijn maar een paar voorbeelden van beschikbare Twitter hulpmiddelen. Begin je net te twitteren, dan is het allemaal nog lekker overzichtelijk en vooral leuk, maar na een poosje kan het je best boven het hoofd groeien. Zeker als je Twitter professioneel wil inzetten, dan kun je niet zonder extra hulp.

Gelukkig zijn die hulpmiddelen ook in ruime mate aanwezig. Op 1st Webdesigner beschreef  Daniels Mekss 45 handige Twitter-tools. Zijn blogpost ‘Become a Social Networking Guru With 45 Handy Twitter Tools’ biedt je een lange lijst met apps voor de meest uiteenlopende zaken.

Hieronder een aantal tools uit die lijst:

1.    Nearby Tweets
Vind tweeps bij jou in de buurt of bekijk tweets uit de regio. Maakt Twitter nog persoonlijker. Leuk om te zien wat er in je provincie of stad gebeurt. Misschien is er nog leuke tweepup of twitnick in de buurt?

2.    Friend or Follow
Toont wie jij volgt en jou niet terug volgt. Very insightful. Kun je meteen weer even de bezem door je account halen!

3.    Topsy
Een zoekmachine powered by tweets. Erg handig om te zien wat over een bepaald onderwerp wordt getwitterd.

4.    Twitter Analyzer
Bekijk allerlei statistieken over een persoon of account. Jammer alleen dat het bij populaire onderwerpen alleen kijkt naar de meest gebruikte woorden. In mijn geval zijn dat dus de woorden ‘voor’ en ‘met’. Misschien moet ik iets minder voorzetsels gebruiken in mijn tweets…

5.    Twiddict
Hoe vaak komt het niet voor dat je even iets wilt twitteren, maar Twitter is down. Via Twiddict verstuur je toch je tweet en deze tool zorgt ervoor dat je bericht aan je account wordt toegevoegd. Voor de ware addicts onder ons!

6.    Bigtwitt
Voor de grote boodschap :-) Zijn 140 karakters toch echt te weinig, typ dan je tweet op Bigtwitt. Deze tool maakt er een URL van die ook meteen wordt getwitterd.

Happy twittering!!

0 Shares:
5 comments
  1. hallo ik kan niet meer inloggen op twitter als ik het probeer staat er we moeten wel zeker weten of u een mens bent en dan denk ik waar slaat dat op laat me er in.
    kan iemand me misschien helpen

  2. hoe kan ik een reactie op een twitter plaatsen die meteen op diegene zijn twitter komt .inplaats van op de hoofdpagina

Comments are closed.

Dit artikel is 3.282 keer gelezen