Het is een week geleden dat Steve Jobs (beter bekend als de grote baas van Apple) tijdens de World Wide Developer Conference vol trots de nieuwe iPhone presenteerde. Een beetje saai was het wel, de nieuwe iPhone is wederom beter, mooier en sneller en verbreekt alle records. Dit begint wel een beetje saai te worden…

Apple volger Brenda van Dutch Apple Girls volgde samen met haar mannelijke concullega’s van MacWorld Steve Job’s keynote tijdens WWDC10 en deed hiervan live verslag via de Dutch Apple Girls site en Twitter!

Even serieus nu, want de iPhone 4 is gewoon een geweldig toestel. Maar alle nieuwe features waren al bekend, zelf het uiterlijk van de vierde generatie iPhones was al uitgelekt dankzij een medewerker die het prototype na een paar biertjes te veel verloor in een kroeg. Enfin, deze soap is bekend. Laten we het hebben over de prestaties van de nieuwe iPhone, want het toestel is wel degelijk van top tot teen herzien.

De 10 verbeteringen van de iPhone 4 netjes op een rijtje!

 

  1. Laten we beginnen met het design. Dit is het eerste wat opvalt en waar Apple om bekend staat. iPhone 4 is verkrijgbaar in zwart en wit. In tegenstelling tot de iPhone 3G is de iPhone 4 helemaal wit. Het nieuwe model heeft nagenoeg dezelfde afmetingen als de 3GS, maar is 24 procent dunner geworden. Het gewicht is met 137 gram gelijk gebleven. Door de stalen band om het toestel heeft de iPhone een rand meegekregen. De bollende achterkant is verleden tijd, de achterzijde van het toestel is nu zo plat als een dubbeltje.
  2. Een tweede punt van verbetering is het vernieuwde display. Het scherm met retina-technologie zorgt voor een hogere resolutie (960 bij 640 pixels) en heeft een dichtheid van 362 dpi. Ter vergelijking: de iPhone 3GS moest het met 480×320 en 163 dpi doen. Het resultaat van deze verbetering: extreem scherpe weergave van tekst en sprankelende illustraties. Door de speciale laminering van het glazen scherm wordt er nauwelijks licht weerkaatst. Zo kun je ook in de zon volop genieten van de functies van je iPhone 4!
  3. Nieuwe bescherming. De iPhone 4 wordt bij elkaar gehouden door twee glossy aluminosilicate schermen van het materiaal dat ook gebruikt wordt in o.a. helikopters en treinen. Het is 30 keer steviger en harder dan plastic. Ook is het materiaal goed bestand tegen krassen. Hoesjes zijn verleden tijd voor je iPhone 4 waardoor je weer geld spaart voor coole apps!
  4. Ingenieuze stalen band. De stalen band geeft een geheel nieuw uiterlijk aan de iPhone. Volgens Apple is het materiaal 5 keer zo sterk als standaard staal. De band functioneert ook als antenne voor het telefoonverkeer, wifi, GPS en bluetooth.
  5. Snellere processor. De iPhone 4 is het eerste telefoontoestel dat uitgerust wordt met de nieuwe, door Apple zelf ontworpen, Samsung A4-processor. Eerder werd ook de iPad van dit type cpu voorzien. De A4-chip huisvest een ARM Cortex-A8 core en een PowerVR SGX 535 grafische processor. Volgens Apple is de rekenunit geoptimaliseerd voor efficiency, waardoor de iPhone 4 op dezelfde batterij langer meegaat dan de 3GS. Ook wordt het met deze processor mogelijk om op de iPhone 4 aan videobewerking te doen. Apple berngt de iMovie App nu ook naar de iPhone 4.
  6. Meer bewegingsvrijheid door de komst van de gyroscoop! Apple heeft een gyroscoop met drie bewegingssensoren in de iPhone4 gebouwd. Samen met de accelerometer kan de telefoon beter reageren op bewegingen. De precisie is enorm verbeterd, waardoor het een echte WiiPhone wordt. Dit beloofd veel toffe nieuwe spellen voor de nieuwe generatie iPhones! Wij van Dutch Apple Girls zijn erg benieuwd hoe developers hierop gaan inspelen!
  7. Twee camera’s. De vijf megapixel camera (de 3GS had drie megapixel) maakt foto’s met een hoge resolutie en kan filmen in 720p HD-formaat. Eindelijk een iPhone waar je verbluffend goede foto’s mee kunt maken! Ook nieuw is de ingebouwde LED-flash voor zowel foto’s als video. De camera aan de voorzijde kan gebruikt worden voor videobellen (FaceTime, zie punt 10) en om portretfoto’s te schieten.
  8. Multitasking. Het nieuwe iPhone OS 4 (iOS 4) ondersteunt nu voor het eerst multitasking. Stel dat je tijdens het spelen van een videogame een e-mail binnen krijgt, dan kun je deze zonder problemen tussendoor bekijken. Je kunt ook tijdens telefoongesprekken (ook VoIP, zoals Skype) een andere applicatie openen, bijvoorbeeld een browser om het een en ander op te zoeken.
  9. Mapjes, mapjes en nog eens mapjes. Nieuw binnen iOS 4 is de mogelijkheid om applicaties te bundelen in mappen. Dit werkt door simpelweg de icoontjes van de applicaties naar elkaar toe te slepen en verbetert het overzicht binnen de telefoon enorm.
  10. Last but not least FaceTime videobellen. FaceTime is het videobellen van de iPhone 4 dat gebruik maakt van beide camera’s. Het werkt zowel in landschap- als portretmodus. FaceTime is in eerste instantie alleen voor Wifi-verbindingen beschikbaar, maar op termijn ook voor 3G.

Helaas is het nog niet duidelijk of er in Nederland naast T-Mobile een tweede iPhone aanbieder komt. Laten we hopen van wel. Steve Jobs vertelde tijdens zijn keynote dat “[…] T-Mobile can not handle it[…]”. Daar zijn we al pijnlijk achter gekomen. Laten we hopen concurrentie van KPN of Vodafone! De iPhone verdient een provider van gelijke klasse.

0 Shares:
Dit artikel is 2.982 keer gelezen