Schrijven, doceren, voorlezen en zingen, Carola Janssens activiteiten zijn divers. De kern is communicatie. Voor het geschreven, gesproken of gezongen woord draait Carola haar hand niet om.

Grote en kleine kiezels

Samen met Maria Neele startte Carola Janssen begin vorig jaar Kiezel Communicatie. Zoals Klein Duimpje zijn weg terugvond met kiezeltjes, zo leiden de woorden van Kiezel naar communicatie tussen aanbieder en klant. Betere communicatie, want dat is natuurlijk het uitgangspunt, en wat Kiezel betreft vooral binnen alle digitale media.

Tevreden klanten
Carola en Maria’s klantenkring is breed, van grote organisaties tot zzp’ers. De opdrachtgevers zitten in heel Nederland, wat natuurlijk ook te verwachten valt met alle digitale mogelijkheden. Op de website van Kiezel Communicatie lieten tevreden klanten testimonials achter. Allemaal hebben ze het over pakkende, toegankelijke en eigenwijze teksten. Een van hen beschrijft de werkwijze van Kiezel Communicatie als volgt: ‘Dat maakt een kleine kiezel groot.’

Schrijven en lesgeven
Kiezel Communicatie levert teksten en trainingen. Carola leert mensen beter en gemakkelijker schrijven. Daar heeft ze zelf jarenlang ervaring in opgedaan als (web)tekstschrijver en journalist. Voor nrc.next bijvoorbeeld schreef ze korte artikelen over websites. Met die digitale wereld heeft ze veel affiniteit. Ze schrijft er niet alleen voor en over, ze gebruikt zelf ook alle mogelijkheden die het internet biedt, ze blogt voor Kiezel en voor zichzelf, Twittert en neemt deel aan online netwerkgroepen. Web 2.0 is voor Carola zo gewoon, dat ze wel eens vergeet dat er ook mensen zijn voor wie dat niet geldt. Toen ze ooit een feest organiseerde en mensen via e-mail uitnodigde, was ze verbaasd dat maar de helft kwam opdagen. De wegblijvers bleken zelden hun mail te lezen!

Spreken en voorlezen
Carola doet ook veel met het gesproken woord. Ze presenteert evenementen en symposia. Daarnaast leest ze boeken voor. Luisterboeken zijn voor mensen die visueel beperkt zijn vaak de enige manier om boeken te lezen. Ook mensen die geen tijd hebben om te lezen, luisteren graag naar luisterboeken. Ze krijgt fanmailtjes van over de hele wereld. Een bijzondere is het bericht van een Amerikaan van Nederlandse oorsprong. Hij mailde Carola dat hij zo geniet van de reizen waarop zij als vertelster met hem meegaat.

Op dit moment spreekt ze Van de koele meren des doods van Frederik van Eeden in. Drie boeken zijn al af: Van oude menschen, de dingen die voorbijgaan (Couperus), De Historie van Mejuffrouw Sara Burgerhart (Wolff en Deken) en Eline Vere (Couperus). Deze luisterboeken zijn gratis te downloaden via Librivox.org.

Zingen
Woorden kun je natuurlijk ook zingen! Carola is tromboniste van een popband met heel veel blazers. Omdat er een vacature is voor een zangeres, zingt ze tijdelijk ook het hoogste lied. De Ongelooflijke Grote Klapband is te boeken voor feesten en partijen.

0 Shares:
Dit artikel is 4.696 keer gelezen