Herken je deze situatie: je zit de hele dag voor je pc om surfers en zoekmachines te verleiden met je content. Internet is jouw wereld, de koffiemachine biedt je (soms) sociale contacten.

Je zou dan kunnen gaan voor een ‘comfy’ (lees: onvrouwelijke) outfit met…

  • broek die niet te gespannen zit en ruime zakken heeft om je smartphone in te proppen
  • wijde trui met mouwen die lang genoeg zijn om je warme kop koffie mee vast te houden
  • haren in een paardestaart met schuivertjes zodat geen enkel lokje voor je ogen valt

Je voelt me al aankomen… Contentgirls, this is not the way to go.

7 snelle tips

Comfortabele kledij mag, maar probeer er steeds een sexy tintje aan te geven. Zie je het bos niet meer door de bomen van modeland? Don’t worry, speciaal voor jullie vind je hier een selectie van draagbare trendy outfits waarmee je zal stralen op het werk. Overtuig jezelf en wie weet ook je collega’s…

Goede start: T-shirt met print

Lady Gaga T-shirt by New Yorker
Lady Gaga Shirt

Waarom zou je een T-shirt in een egaal kleurtje dragen? Een leuke print is veel persoonlijker én kan vaak een leuke start zijn voor een babbel met collega’s. Alles is mogelijk: gekke woordspelingen, eentje met Lady Gaga (vanaf € 14,95 bij New Yorker) of een stripheld (vanaf € 59,90 bij Hilfiger Denim).

De joggingbroek 2.0

Alexander Wang en Isabel Marant toonden al een upgrade van de joggingbroek op de catwalk. Een joggingbroek op het werk kan, maar dan in combinatie met bijvoorbeeld een losse T-shirt, een kort gecentreerd jasje en een stel open schoenen met hak.

Wit ‘clean’ jasje

Als het snel moet gaan ’s morgens, dan is zo’n jasje dat overal bij past ideaal in je kleerkast. Een aansluitend wit jasje geeft je een intelligente, volwassen indruk zonder saai over te komen.

Geruit hemdje

Vrouwelijk geruit hemdjeEen cowboy look is praktisch én kan sexy zijn. Belangrijk is dat je hemdje niet ‘oversized’ is en dat je het niet tot boven toe knoopt… Leuk, zowel met korte mouwen als met driekwartmouwen.

Tas in print of felle kleur

Neem je graag een ruime tas mee naar ’t werk, zo’n rommeltas waar je echt alles in kwijt kan? Ideaal! Tip: kies voor een ‘big bag’ in slangen- of krokodillenprint. Ook felle zomerkleurtjes zoals geel of paars kunnen perfect.

Legerlook

Stoer en toch draagbaar is een jasje in legerlook. Gezien bij Balmain, G-star en Pepe Jeans: groen of gebroken wit, niet te lang en met ronde gouden knopen.

Ballerina’s

Ballerina met marinestreepHandig én gemakkelijk om je outfit mee op te krikken! Ze lopen gemakkelijk en kunnen er toch heel origineel uitzien. Ga voor exemplaren in goud, gifgroen, zwart-wit, luipaardmoetief, marinestijl, enz… Vind meer inspiratie voor je ballerina-collectie.

En je kapsel?

Wat je kapsel betreft: hou het eenvoudig en naturel. Niet superglad, niet precies in de krul, niet te netjes, maar een beetje warrig en nonchalant, alsof je er helemaal niets aan gedaan hebt.

You’ve got the look

Dit is nu net hoe je je look moet samenstellen: doe niet te veel moeite, maar zorg ervoor dat je telkens één kledingstuk of accessoire aanhebt dat niet te gewoontjes is. En dat in combinatie met je enthousiasme voor je werk… Zowel jij als je collega’s zullen het merken: je ziet er gewoon goed uit!

0 Shares:
3 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 3.838 keer gelezen