Marktplaats is een ware uitvinding. Je hebt een hoop oude rommel en iemand anders wil graag die oude rommel weer hebben. Nee, zonder gekheid, alles is er te vinden; van tuinplanten tot theepotten, antieke curiosa, tweedehands kleding, alles. Niet alleen rommel, maar gewoon ook spullen die je niet meer gebruikt of gewoon weg te groot of te klein hebt gekocht. En altijd wel iemand die het wil hebben.

Zo ben ik op zoek naar een koptelefoon voor de computer. Zo kunnen mijn kids en ik lekker skypen met mijn vader in Spanje. Kniepert als ik ben check ik eerst even op Marktplaats of het toch niet goedkoper kan. En ja hoor, dat kan. Na wat onderhandeling kan ik voor een tientje een gloednieuwe headset overnemen van ene Yvonne. Alleen kwamen we er wat betreft de verzendkosten niet uit. Ik wilde ze inclusief, maar ‘Yvonne’ mailde mij dat alleen de verzendkosten al 6,75 zouden zijn.

Ik dacht dus; dat wordt niks. Tot ‘Yvonne’ mij voorstelde ergens af te spreken voor de overhandiging. Zo, dacht ik, die wil toch graag van d’r headset af. Al mailend kwamen we overeen dat de overdracht van de headset zou plaatsvinden op station Tiel. Zij zou daar met de trein aankomen en mij de headset overhandigen. Ik zou haar een tientje betalen en zij zou de trein weer terug naar ‘weet ik waar’ nemen. Prima geregeld dus, maar toch dubieus, denk ik dan. Deze mevrouw wil geen 6,75 verzendkosten voor haar rekening nemen, maar wel met de trein op en neer om de headset te overhandigen.

Nogal omslachtig, lijkt mij en dus komen de meest vreemde gedachten in mij op; is het wellicht een 1 april-grap? Wordt ik op het station overvallen door Alberto Stegeman, omdat ik per ongeluk in een dubieuze drugsdeal zit? Ik peins me suf of ik iets verkeerds heb gedaan, waar ik straks op afgerekend wordt. Misschien word ik wel ontvoerd?! Ik weet het, het klinkt belachelijk, maar het feit dat ik haar kan herkennen aan een antraciet-kleurig koffertje helpt ook niet mee. Ach, het zal allemaal wel meevallen. Straks kan ik genieten van mijn enorm goede deal. En zo niet, dan weten jullie het vast, straks, om 11:05 spoor 3 op station Tiel…mochten er rare dingen gebeuren…

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 2.779 keer gelezen