Opera’s mini browser voor de Android is niet heel erg bijzonder. Behalve wat handigheidjes zoals de fast dial startpagina (met knoppen naar jouw favorieten) en wat mogelijkheden in je configuratieschermpje (zoals de kwaliteit van afbeeldingen verminderen om sneller te kunnen surfen) doet het verder exact wat een browser moet doen: browsen.  Grote plus is dat deze browser veel sneller opstart dan andere mobiele browsers.

Verder krijg je door gebruik te maken van je joystickie of knop of balletje (afhankelijk van je telefoon) beschikking over een cursor. Daarmee kun je tekst selecteren op een pagina (door je knop ingedrukt te houden). Is het mogelijk om te zoomen, dan krijg je een plusje te zien waarop je kunt klikken. Met je cursor kun je ook afbeeldingen opslaan (en kiezen waar je ze wilt opslaan). Houd je knop ingedrukt en je krijgt een optie om de afbeelding te bekijken of op te slaan. Dit kun je natuurlijk ook gewoon op je touch screen doen door wat langer op een afbeelding te drukken.

Al met al is de Opera mini browser een prima browser. Download via deze QR-code:

0 Shares:
Dit artikel is 2.207 keer gelezen