De lente is aangebroken. En hoewel april doet wat hij wil, weet de zon steeds vaker door te breken. Na een lange en besneeuwde winterslaap is het tijd om de winterjassen weg te stoppen en de lentejassen tevoorschijn te halen. Tijd om het stof van de kasten te vegen en je collectie schoenen weer te laten glimmen.

Oftewel, het is tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Zodat je fris en fruitig de komende zonnestralen tegemoet kunt gaan. En om je daarmee een beetje op weg te helpen vind je hieronder een aantal handige gadgets die je leven nét iets makkelijker of in élk geval interessanter kunnen maken.

De Steamboy floormop
Met deze “dweil” maak je je vloer pas echt schoon. De Steamboy maakt gebruik van stoom en microvezels om het vuil te doen verdwijnen. Voor $ 119 is de Steamboy van jou.

Botanical air purifier
Een schone lucht op volledige ecologisch verantwoorde wijze? Dat kan met de Botanical air purifier. Het werkt heel simpel: stop een plant in het apparaat en de plant doet het werk voor je. Het schijnt gebaseerd te zijn op allerlei onderzoek. NASA wordt zelfs genoemd. Nou dan moet het wel goed zijn toch?!

Black & Decker Stain removal system
Dit moet je alleen al hebben omdat het dus een volledig systeem is waarmee je vlekken verwijdert. Wauw! Dat doet het met behulp van wat Tide vlekkenverwijderaar en ultrasone techniek. Geen idee of het werkt, maar het klinkt cool.

Cyber Clean
Als er één plek is in je studeerkamer die echt moet worden schoongemaakt, dan is het wel je toetsenbord. En waarom zou je die met een doekje schoonmaken als je het ook met slijm kunt schoonmaken? Dat moeten de makers van Cyber clean ook hebben gedacht. Al leggen ze zelf uit dat ze hiervoor hebben gekozen zodat je overal beter bij kunt. Ja jaaa…

Stofzuigermuis
Heb je eigenlijk geen tijd om schoon te maken, maar is je bureau wel een bloody mess? Dan is deze muis misschien een uitkomst voor jou. Overdag een muis en ‘s nachts ook een stofzuiger (nou ja, overdag ook wel hoor). Even klikken en de broodkruimels van je lunch zijn weg. Te koop via een Japanse website. Gebruik Google translate en je komt een heel eind in het bestelproces.

Pacman spons
De afwas is vreselijk irritant. Hoe vaak je het ook doet, het is nooit op. Maar met deze pacman spons wordt het misschien weer een beetje leuk. De pacman geluiden moet je er zelf bijmaken.

Handsfree vuilnisbak
Deze vuilnisbak lijkt op die dingen die in het damestoilet hangen waar je damesdingen in kunt gooien, zonder dat je het aan hoeft te raken. Ik kan het nooit laten om mijn hand er even voor te houden. Maar goed, dat terzijde. De vuilnisbak bestaat uit 2 compartimenten (gewoon en gescheiden afval) en gaat open wanneer je je hand voor de sensor houdt. Uiteraard sluit de klep ook weer automatisch.

Insecten killer
Dikke kans dat je tijdens je schoonmaakavonturen monsters tegenkomt. Achtpotige of zespotige nare beestjes die denken dat ze het recht hebben om jouw leefruimte met je te delen. Met deze handzame insectenkiller zet je ze direct weer op hun plek….in de insectenhemel dus.

Sonic borstel
En dit is dus geen tandenborstel, maar een borstel voor je keuken zodat je bij al die irritante hoekjes kunt komen. Misschien worden je tanden er ook wel witter van, maar ik laat het aan jou over om het uit te proberen.

iRobot Roomba stofzuiger
Last but not least de Roomba stofzuigrobot. Er zijn steeds meer van dit soort robots te krijgen. De versie van Roomba gaat na het zuigen weer terug naar z’n dock, kun je programmeren en zo instellen dat hij in één kamer blijft totdat die kamer schoon is.

0 Shares:
Dit artikel is 6.817 keer gelezen