Dit artikel is niet langer actueel. Bekijk hier de nieuwste versie (2010/2011) van de Twitterhandleiding.

In 2008 schreef ik een cursus Twitter voor Beginners voor Contentgirls. We leven nu in 2010 en de cursus is nogal verouderd. Tijd dus voor een update. Omdat er nog steeds mensen zijn die niet Twitteren, blijft deze cursus er eentje voor beginners.

Wie weet heb je er als gevorderde ook wat aan, maar geef dit vooral door aan mensen die nog Twittermaagd zijn of nog maar net begonnen. In de komende weken publiceer ik deze cursus op Contentgirls en update ik ook de cursuspagina. De oude cursus blijft wel staan, dus als daar iets in zat waar je wat aan had, ben je het niet kwijt. Nou succes en ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

Wat is Twitter?
Twitter is een dienst op internet waarvoor je je in kunt schrijven, een profielpagina aan kunt maken en je boodschappen het web op kunt sturen. Die boodschappen mogen niet langer dan 140 karakters zijn per bericht.

Twitter stelt de vraag: “what are you doin?” (Tegenwoordig: “what is happening) Je tweets (berichten op twitter), zouden die vraag moeten beantwoorden.

Contact maken op Twitter doe je door mensen te volgen en door mensen te worden gevolgd. Volgen doe je door op de Twitterpagina van bijvoorbeeld Oprah het knopje Follow aan te klikken. Andere mensen kunnen jou ook volgen door hetzelfde te doen op jouw Twitterpagina. Je ziet alleen de berichten van de mensen die je volgt.

Klik op Follow op de Twitterpagina van iemand waarvan je de berichten wilt lezen

Twitter wordt wel eens een microblogdienst genoemd. Oftewel een hele kleine weblog. Een plek waar je – anders dan op een regulier weblog – hele korte berichten de wereld in kunt sturen. Maar dat microblog verhaal is natuurlijk onzin. Hoewel er mensen zijn die hele kunstzinnige en literair verantwoorde Tweets kunnen schrijven, zou ik dat geen artikelen noemen. Zoals een haiku heel mooi is, maar daarmee nog geen artikel.

In het kort is Twitter dus een communicatieplatform. Wat het bijzonder maakt is de verplichting om kort en bondig te zijn en het feit dat je via Twitter niet altijd in gesprek hoeft te zijn, maar ook mensen up-to-date kunt houden van de spannende, leuke, interessante en gezellige dingen die je aan het doen bent.

Volgende keer: waarom zou je Twitteren?

Overzichtspagina

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 3.411 keer gelezen