MobileSmart heeft een nieuwe applicatie op de markt gebracht: SmartDriver. Met deze tool kan autorijdend Nederland eenvoudig de gereden kilometers registreren. De applicatie is zowel beschikbaar voor de iPhone als de Windows Phone.

De applicatie berekent zelf de gereden afstanden en communiceert deze gegevens direct met een online database. De ontwerpers noemen de tool een ‘stopwatch, maar dan zonder gps’. Omdat SmartDriver de gereden routes onthoudt, is het tevens mogelijk achteraf deze gegevens te corrigeren.

Eenvoud
Volgens ontwikkelaar Nico Jansen kenmerkt de applicatie zich door zijn eenvoud. “Het enige wat je bij SmartDriver hoeft te doen, is op Start en Stop drukken. Op het moment dat je op stop drukt, is je ritadministratie direct op internet bijgewerkt.”

Naast de basisfuncties heeft het team van MobileSmart enkele extra functies ingebouwd. Het is namelijk mogelijk geheugensteuntjes (je moet nog tanken) en automatische Direct Messages (DM) te versturen. Daarnaast is de applicatie gekoppeld aan Twitter. De gebruikers kunnen op elk moment hun followers laten weten waar ze zich bevinden.

MobileSmart biedt de gebruikers van de applicatie voor een vast bedrag onbeperkt toegang tot een eigen database bij SmartDriver online. Hier de kan gebruiker de kilometergegevens achteraf corrigeren en configureren en declaratielijsten samenstellen, uitdraaien en exporteren.

Blackberry
De applicatie is inmiddels verkrijgbaar in de Apple App Store. Via de website van Mobilesmart is tevens de variant voor de Windows Phone te downloaden. Jansen laat weten dat zijn team zich niet alleen op deze twee versies richt. “Een variant voor de Blackberry behoort in de toekomst zeker tot de mogelijkheden.”

Kijk op de website van MobileSmart  voor meer informatie over SmartDriver.

0 Shares:
Dit artikel is 2.738 keer gelezen