Zwart is een tint die de meeste mensen graag dragen. Het is veilig en altijd goed. Het kleedt af en is neutraal. Zoek het zwart dat het best bij je staat, want welke tint mooi staat bij een donker type, werkt anders voor een blond type. We geven je een aantal suggesties.

Donker haar en een donkere huidskleur
Ben je een zogenaamd wintertype? Jij boft! Want elke vorm van zwart staat jou gewoonweg prachtig! Puur, simpel en eenvoudig. Jij kunt zwart op allerlei manier dragen, het maakt dat jij op je best voor de dag komt. Net als wit trouwens.

Goud- lichtblond haar, perzik huidskleur
Als lentetype kun je er met zwart snel grauw of bleek uit zien. Style je zwarte outfit daarom af met sieraden of een sjaaltje in de kleur die jou mooi staat. Draag zwart in elk geval niet te dicht bij je gezicht en/of kies voor een blote hals/decolleté.

Asblond of donkerbruin haar, koele huidskleur
Jij bent een zomertype en kunt het beste koele kleuren dragen. Zilveren sieraden doen het bij jou bijvoorbeeld heel goed bij zwart. Dat kan sjiek en cool staan. Hou het eenvoudig en kies liever voor niet meer dan één opvallende accessoire.

Donkerbruin/rood haar, goudgele huidskleur
Als herfsttype staan (mat)gouden sieraden en warme herfstkleuren jou prachtig. Draag zwart niet te dicht bij je gezicht, laat liever wat meer huid zien. Maak je outfit af met accessoires in de kleuren die jou het best voor de dag laten komen.

Verschil in materialen
Er zijn heel veel verschillende soorten stoffen zwart. Glanzend satijn oogt heel anders dan bijvoorbeeld wol. En een plooitje geeft net weer iets meer structuur. Hier kun je ook mooi mee spelen. Juist de combinatie van verschillende stoffen maakt een zwarte outfit net even wat meer bijzonder.

Vooroordelen over zwart
Zwart is dus niet voor iedereen de beste en/of veilige keuze. Andere donkere tinten zoals bruin en donkerblauw, kleden net zo goed af. En daarmee ben je misschien net even wat meer bijzonder gekleed dan de rest van de mensen om je heen.

0 Shares:
Dit artikel is 3.395 keer gelezen