Overmorgen zijn de gemeenteraadsverkiezingen en als er één partij van veel van zich laat horen via internet, is het Groen Links. Ook Arnoud Boer, verkiesbaar voor GroenLinks in Den Haag, twittert er lustig op los. Campagnevoeren via internet, hoe en waarom?

“Internet is voor Groen Links in Den Haag een volwaardig onderdeel van onze campagne. We gebruiken ons gedeelte van de website intensief, maar we stellen onszelf ook allemaal voor aan kiezers in een filmpje op Vimeo. David Rietveld (@rietveld) en ikzelf (@arnoudboer) zijn actief op Twitter. Dat doen we om de kiezer te bereiken, maar in de praktijk bereik je voornamelijk journalisten. Dat is niet erg, want die zijn ook van groot belang voor de campagne. Verder hebben we speciaal voor Den Haag een test ontwikkeld: benjijingeburgerd.nl. Die hebben we vooral via Twitter en Facebook verspreid. Op die manier bereikte de test ook weer de oude media. Uiteindelijk is een politieke campagne natuurlijk een mix van oude en nieuwe media.”

Hoe ben je in de politiek terecht gekomen?

“In 2003 ben ik politiek actief geworden bij GroenLinks, na de politieke tumult rond Pim Fortuyn. Langs de kant staan en je mening geven is leuk, maar ik vond het hoog tijd om ook zelf een actief tegengeluid te laten horen tegen de toenemende intolerantie in Nederland tegen alles wat een beetje anders is, of het nu gaat om huidskleur, geloof of seksuele voorkeur. Met geen enkele partij was ik het 100% eens, maar het programma van GroenLinks kwam toch zeker 80% overeen met wat ik zelf vond en vind. Dat gaf de doorslag.”

Wat wil Groen Links in Den Haag?

“GroenLinks wil Den Haag groener, socialer en toleranter maken. De stad moet duurzaam en fietsvriendelijk worden. We willen investeren in werk en onderwijs en we kiezen voor kwetsbare mensen. Bovendien willen uitstralen dat we trots zijn op onze culturele diversiteit en dat we vóór begrip en tolerantie zijn.”

Hoe staan jullie ervoor?

“We hebben 4 jaar lang laten zien dat GroenLinks prima mee kan besturen. Dat heeft geleid tot investeringen in groene wijken en duurzame ontwikkeling, tot stevig sociaal beleid met oog voor de kwetsbaren in de stad en tot tolerant integratiebeleid waar mensen op een normale manier met elkaar kunnen omgaan. We hebben veel enthousiaste mensen die met ons campagne voeren. In de peiling staan we nu op 4 zetels, maar als nummer 5 op de lijst hoop ik natuurlijk dat mensen in Den Haag ons nog een zeteltje meer gunnen. Dan kunnen we nog meer doen!”

Wat verwacht je van de verkiezingen?

“Ik verwacht een mooie uitslag voor politieke partijen die vooruit willen met de stad Den Haag, zoals onder meer GroenLinks. Ik hoop dat de conservatieve, rechtse krachten in de stad weinig kans krijgen om vanaf 3 maart verdeeldheid te zaaien in onze mooie stad achter de duinen!”

0 Shares:
Dit artikel is 2.659 keer gelezen