We kennen allemaal de muziekdiensten Pandora en Last.fm. Nu heeft Google een vergelijkbare videosite gelanceerd op YouTube: het Youtube Music Discovery Project. Je kunt zoeken op artiest of groep en YouTube Disco voorziet je van een playlist met muziekvideo’s.

YouTube Disco

Daarnaast geeft de dienst overzicht van verwante artiesten en uitgebreide info over de artiest waarop je gezocht hebt. Je kunt uiteraard je playlist opslaan naar je YouTube playlists om het later weer te beluisteren of om het te delen met je contactpersonen.  Het project bevindt zich in de experimentele fase en evenaart de bestaande muziekdiensten nog lang niet. Gelukkig heeft Google al aangegeven dat YouTube Disco verder ontwikkeld zal worden. Vooralsnog is het erg makkelijk om even snel een playlist aan te maken om tijdens een feestje af te spelen.

YouTube Playlist


0 Shares:
3 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 3.384 keer gelezen