Twitterfeestjes en –evenementen zijn er genoeg. Maar volgens organisator van het gratis(!) TwitterShizzle-feest Bert Brussen zijn die feestjes vreselijk belegen. Zijn feest moet vooral een alternatief zijn voor al die andere suffe party’s.

Daar wilde ik meer over weten, dus belde ik hem op en stelde hem wat vragen.

Waarom dit feest?
“Er worden zoveel feesten gegeven via Twitter, maar die slaan nergens op. Een tweurtocht, een twitfire. Je zet er TW voor en opeens is het wat. “

“En dan de verkiezingen voor Twitteraar van het jaar, gesonponsord door de musical  Mama Mia! Daar wil je toch niet dood gevonden worden. Toen heeft Nico Dijkshoorn (een van de winnaars van Twitteraar van het jaar) ons gevraagd om iets anders te verzinnen, een alternatief.”

“Inmiddels is hij eruit gestapt – hij vond het programma niet zo goed – maar daar laten we ons niet door tegenhouden.”

Een  abject en elitair feest lees ik op de website. Wat moet ik me daarbij voorstellen?
“Twittershizzle wordt gehouden bij Stairway to heaven, een hardrock café in hartje Utrecht. Dat is ook de sfeer waar we voor gaan. Een feest waar eerder gezopen dan gedronken wordt. En er komen natuurlijk allerlei literaire types dus dat is toch een beetje stoffig, dat staat haaks op Twitter, maar dat is juist grappig.”

Is het niet eigenlijk een beetje een semi-intellectueel feestje?
“Nee, maar dat willen we wel een beetje uitstralen. Je moet je toch uitverkoren voelen als je voor dit feest wordt uitgenodigd of erbij mag zijn.”

Zijn er ook mensen die niet welkom zijn?
“Ach, er is wel een aantal van die Twitter stalkers die wat mij betreft weg mogen blijven.“

Namen/rugnummers?
“Nou dat zijn mensen waarvan ik via Twitter weet dat ze niet op mijn feestje thuishoren. Ik heb in mijn hoofd wel een lijst met dat soort mensen, die zijn niet welkom.”

En hoe ziet het programma eruit?
“Behalve het programma dat je nu al op de site kunt vinden, hebben we ook een aantal verrassingsacts achter de hand. Daarnaast is het verkiezingstijd dus als we mazzel hebben komt er misschien nog wel een lollige politicus langs. Dat heb je vaak bij events die veel media-aandacht krijgen. Ook een mooie: Dries Roelvink heeft via Twitter laten weten dat hij ook even een biertje komt doen. Het zou zomaar kunnen dat hij ook gaat zingen.“

En hoeveel kaartjes zijn er nog? Kunnen mensen zich nog aanmelden?
“We hebben ruimte voor zo’n 500 mensen. Er hebben zich nu al 350 mensen aangemeld. Maar er zeggen ook altijd wel wat mensen af. Dus zelfs als we vol zitten zou ik me nog aanmelden, de kans is groot dat je nog binnenkomt.”

Programma

Het programma start om 19:00h, je kunt naar binnen vanaf 18:00h.

Er is volop gelegenheid is om te praten, drinken en netwerken, want het vaste programma zal ongeveer een uur in beslag nemen.

De uitslag van de Twitteraarverkiezing zal bekend worden gemaakt en in ieder geval zijn de volgende personen al bevestigd:

 • Crawatte – Muziek
 • Soul Sister Dance Revolution – Muziek
 • Henk van Straten (BNG Nieuwe Literatuurprijs genomineerde roman ‘Smet’) – Draagt voor
 • Jet Berkhout – Leest voor
 • Peter Pannekoek (Comedytrain)
 • Jan Dijkgraaf – Live geïnterviewd on stage
 • Propria Cures
 • Tim den Besten
 • Djoeke Ardon (17-jarig literair talent)
 • Nancy Tjalondo – leest voor uit eigen werk
 • Tjarko van der Pol – live twittershizzlemeisjes twitpiccen
 • Bandirah – Geprojecteerde Cartoons
 • Bas Paternotte – Selectie aan paintcartoons
 • Jurg van Ginkel – Standup comedy

Het TwitterShizzle-feest wordt gehouden op 9 februari in Stairway to heaven in Utrecht. De deuren gaan om 18:00 open en vanaf 19:00 barst het feest los. Lees meer op de website.

0 Shares:
Dit artikel is 2.972 keer gelezen