De i-Phone-applicatie Worksnug wordt medio februari gelanceerd in Nederland. Dat laat oprichter Richard Lelyland weten. De app die voor jou de beste werkplekken opspoort, gaat zich in eerste instantie richten op de Randstad.

De eventuele aanwezigheid van gratis wifi-toegang, de hoeveelheid lawaai, de gezelligheid en zelfs de kwaliteit van de koffie. Met Worksnug is iedere mobiele werker in staat zijn of haar ideale werkplek te vinden.

Scannen
De applicatie is voor Londen al verkrijgbaar in de App Store, maar van een rood-wit-blauw tintje was dus nog geen sprake. Daar komt medio februari verandering in, volgens Worksnugoprichter Richard Lelyland. “Een precieze datum kunnen we nog niet geven omdat we nog in de afrondende onderhandelingsfase zijn met een partner.” Lelyland kan wel zeggen dat hij mikt op medio februari. “Dan hopen we Worksnug te lanceren in de Randstad.”

De gedachte achter Worksnug is simpel. Een gehele stad, en niet meer één locatie in het bijzonder, is het kantoor van de hedendaagse (mobiele) werker. Deze gedachte is ook de basis voor de toepassing op Androidtelefoons Layar waar je ook de omgeving mee kunt scannen.

Zoekmachine
Hoe Worksnug werkt? Heel simpel. Houd de i-Phone voor je en richt op de omgeving om je heen. Vervolgens verschijnen er op het beeldscherm werkplekken die door Worksnug beoordeeld zijn. Van familiecafés tot gerenommeerde locaties, ze hebben allemaal een rapportje.

Wie echt niet kan wachten op de Nederlandse versie, hoeft niet te wanhopen. Marijke Krabbenbos is de oprichter en eigenaar van IdeaCompany en kwam met de website www.werkplekzoeker.nl. Deze zoekmachine vraagt eerst aan welke ingrediënten je werkplek moet voldoen en komt vervolgens met verschillende locaties. Ook Krabbenbos denkt na over een i-Phoneapplicatie. “Het eerste contact met een applicatiebouwer is er. Je kunt namelijk met je i-Phone wel op internet, maar het is veel gemakkelijker de content in een slimme app te zetten.”

0 Shares:
Dit artikel is 2.679 keer gelezen