Seesmic kennen we waarschijnlijk allemaal wel van de Twitter clients Seesmic Desktop (integratie Twitter en Facebook),  Seesmic for Windows, twhirl en de mobiele Twitter apps voor Android en BlackBerry. Nu heeft Seesmic een nieuwe Twitter client ontwikkeld dat Seesmic Look heet.

Ze introduceren het als volgt:

“Seesmic Look is een unieke manier om jezelf onder te dompelen in het real-time web. Met deze innovatieve interface, geoptimaliseerd voor Windows 7, kunt u de polsslag van miljoenen gebruikers voelen of geïnspireerd worden door personen die aansluiten bij je specifieke interesse. Beginners die het begrip real-time ontdekken kunnen aangesloten blijven zonder zichzelf aan te hoeven melden bij Twitter. Terwijl meer ervaren gebruikers kunnen profiteren van Seesmic Look’s krachtige kenmerken op een creatieve en fantasierijke manier.”

Klinkt mooi maar wat is real-time web nu eigenlijk? Met het real-time web kun je content, zodra deze is gepubliceerd (bijna) meteen ontvangen. Dit is anders dan een abonnement op een RSS feed of het instellen van een Google Alert. Deze voorzien je eens in de zoveel tijd van het laatste nieuws. Met bijvoorbeeld Google Talk en Google Wave kun je meteen je afbeeldingen, documenten, etc. delen. Real time conversaties of instant messaging dus.

Seesmic vertaalt dit naar hun nieuwste telg, Seesmic Look. Het real-time web is al te zien op het beginscherm. Vanuit steeds groter wordende bubbels komen er allerlei trending topics “naar je toe”. Naast de standaard opties zoals direct messages, replies, favorites en search, kun je ook tweets en profiles bekijken op categorieën zoals nieuws, politiek, tech en humor.

Daarnaast kun je je timeline ook, op een prachtige wijze, in de playback mode bekijken of op alfabet sorteren. Of Seesmic Look nu de regerende Twitter apps zoals onder andere TweetDeck en HootSuite van hun troon zal stoten valt te betwijfelen. Seesmic wil met Look vooral het mainstream publiek aanspreken dat wel van Twitter gehoord heeft maar (nog) niet geïnteresseerd is en de twitteraars die volgens hun zeggen nog nooit een gebruikersvriendelijke ervaring hebben gehad die Seesmic Look wel biedt. Één ding is zeker: Seesmic Look heeft een prachtige user interface!

httpv://www.youtube.com/watch?v=ilgLYw50KTs

Download Seesmic Look.

0 Shares:
4 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 3.357 keer gelezen