Ik ben nooit zo geweest van de online games. Voor games heb ik toch echt een pc, Xbox (360) of een DS nodig. Maar het kan verkeren…. Door die vreselijk verslavende games op Facebook. Nu zeg ik steeds vaker iets als: momentje moet nog even milk collecten, mijn aardbeien plukken, een park jogger dominaten of mijn mission completen, zodat een visit aan mijn blood bank weer de moeite waard is.

Met lede ogen zag ik vorig jaar aan dat de gesprekken in de kroeg ineens alleen maar over Maffia Wars gingen. Een online game die je op Facebook met de hele wereld kon spelen. Mijn geliefde was elk vrij uur van de dag ineens naarstig op zoek naar een computer om te cashen en nog ernstiger op zoek naar allerlei attributen om zoveel mogelijk mensen mee te killen. Tegenwoordig wordt er bij mij thuis via Skype een heel netwerk in stand gehouden om allerlei wars te voeren samen met half Amerika en een enkele Filipijn.

NO WAY
No way, dacht ik. Daar begin ik niet aan. Maar ja, toen had ik ineens kerstvakantie. Ik ging niet skiën en omdat mijn huis, straat en stad waren ingesneeuwd, was er toch al niet zoveel te beleven. Tja, wat doe je dan? Toch maar eens een Facebook accountje aanmaken. En mezelf braaf voorgenomen dat ik niet aan Maffia Wars zou beginnen. Daar heb ik me zeker aan gehouden. En wat een hoop leuke ellende heb ik daar voor terug gekregen!

Ex-Simsverslaafden opgepast!

Al vrij snel kreeg ik een uitnodiging voor Farm Ville: bouw je eigen boerderij. Dit klonk me gevaarlijk in de oren als ex-Simsverslaafde, maar online games, daar was ik nog nooit voor gevallen. Drie keer raden wie nu iedere dag plichtsgetrouw pompoenen en artisjokken loopt te zaaien, een heuse harvester heeft aangeschaft om wat sneller te kunnen oogsten en aan het sparen is voor een farm in discokleuren. Juust.

Vampieren enzo
En na wat heen en weer scrabbelen, hartjes versturen en mijn Facebook vrienden hun butt kicken of met een pillow slappen, zag ik ook een linkje Vampire Wars. Goh, tja vampieren enzo, altijd leuk. Toen ik voor het eerst de game zag, dacht ik alleen maar: oh oh. De interface leek namelijk verdacht veel op Maffia Wars. En ja het is zo ver, ik in nu iedere dag mijn hoeveelheid blood, attack andere spelers, heb m’n avatar opgesloeried en inmiddels heb ik een clan met mensen uit Slovenië, Portugal, VS, Duitsland und so weiter. Aaaaarchhhhh, waar ben ik aan begonnen! Maar vermakelijk is het wel.

Vandaag nog een hoop te doen. Laat ik maar beginnen met de kippen van mijn neighbours voeren, de tulpen binnenhalen en mijn pinguïn knuffelen. Facebook I love you.

0 Shares:
5 comments
  1. Tsja, en voor je het weet ben/heb je level 19 en maak je je zorgen om de kippen!

Comments are closed.

Dit artikel is 3.445 keer gelezen