We hebben allemaal de verschrikkelijke beelden van de aardbeving in Haïti gezien en gelukkig zijn er genoeg manieren om geld to doneren aan de slachtoffers van deze ramp.

Social media dragen hun steentje ook bij zoals bijvoorbeeld de Twitterveiling. Google heeft ook een initiatief genomen om $1 miljoen te doneren aan verschillende organisaties. Je kunt zelf ook heel gemakkelijk een bedrag doneren via Google Checkout.

Ben je onderweg en wil je nu meteen een bedrag overmaken? Via je Android mobiel kun je de nieuwe widget van Androidworld downloaden. Ruud Caris zegt het volgende hierover:                                                                                                                                    

“Wat er op dit moment in Haïti aan de hand is, is verschrikkelijk. Google had al een leuk initiatief, maar wij van Androidworld.nl wilden zelf ook iets doen. Helaas kunnen wij niet zingen en verdienen we geen geld meer met krantenwijkjes, maar we zijn wel goed in andere zaken.

Zo is er het idee ontstaan om een Android widget te maken waarmee jij te kennen geeft dat je Haïti steunt. Door deze widget in de Android market te kopen, steun je automatisch dit goede doel omdat de volledige opbrengst op giro 555 overgemaakt zal worden.

De applicatie is vanaf dit moment te vinden in de market wanneer je zoekt op “support haiti”, of je scant de code onderaan dit bericht. Je kunt kiezen tussen een € 5,- en een € 2,- donatie, dus voor iedere portemonnee is er een bijdrage. Je kunt deze actie nog meer steunen door al je android-vrienden hierop te attenderen, hoe meer widgets er verkocht worden hoe meer mensen er worden geholpen.”

Hieronder dus de code en hierbij ook mijn verzoek om deze en andere acties te steunen en (grof) geld te doneren aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

0 Shares:
1 comment
  1. Goed om te zien dat innovatie ingezet wordt om goede doelen te steunen

Comments are closed.

Dit artikel is 3.050 keer gelezen