Het is gaaf. Het is handig. Maar veel belangrijker: het is innovatief. Waar ik het over heb? Over de Augmented Reality Browser Layar. De nieuwe Layarversies volgen elkaar in razendsnel tempo op. En dat is mooi. Want geloof me: dit is de toekomst!

-layar_stills 035

Layar en augmented reality: het klinkt allemaal erg ingewikkeld. Maar dat valt wel mee. Het enige wat je nodig hebt om gebruik te maken van de browser, is een Androidtoestel (in februari is Layar beschikbaar voor de iPhone 3GS). Houd vervolgens je mobieltje voor je en scan met de camera de omgeving. Het gevolg: je combineert de werkelijke wereld om je heen met de digitale wereld. Deze combi verschijnt dan op de display van je telefoon. Je voegt dus extra informatie toe aan de realiteit. Absoluut een verrijking!

Zoek en vind!
Maar wat schiet je dan op met het scannen van de omgeving? Nou, heel simpel. Via Layar kun je huizen vinden die te koop staan, restaurantjes opzoeken, een slaapplekje (hotel) regelen en nog veel meer. Het mooie is dat je bij alle gebouwen die op de display verschijnen ook nog eens een hele berg informatie krijgt. En dat dit handig is, lijkt me een understatement. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een koopwoning? Layer – overigens van Nederlandse makelij – verstrekt je de prijs, woonoppervlakte en nog veel meer gegevens over de woonruimte.

Bril
Bij augmented reality zet je dus eigenlijk een bril op. Via jouw mobiele telefoon zie je dingen die er eigenlijk niet zijn. En dat Layar zich steeds verder ontwikkelt, blijkt wel uit de presentatie die het bedrijf begin januari gaf. Zo kun je via de browser het verleden opnieuw oproepen en installeren in de realiteit. Dit kan heel leuke plaatjes opleveren…

Layar is ook ideaal voor praktische dingen. Kijk maar.

Meer weten over Layar en de stormachtige ontwikkeling van augmented reality. Volg het bedrijf hier.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 2.603 keer gelezen