Wanneer de geruchten begonnen weet ik niet meer. Ik meen mij te herinneren dat in het begin van de laatste zomer de geruchten de main stream pers begonnen te bereiken maar wij geeks, luisterend naar papa Leo en mama Molly, wisten het al langer: Apple ging een tablet computer lanceren. Nog voor de herfst zou er een revolutionair apparaat verschijnen. Niemand wist nog wat het nut was van een computer zonder toetsenbord – meer een iPhone met een identiteits crisis – maar dat gaf niet: Steve Jobs’ genie zou daar wel een bestaansreden voor bedenken. Er is zoveel vertrouwen in de capaciteiten van Steve Jobs en Jonathan Ive om ons producten voor te schotelen die we willen, nee, moeten hebben dat er niet werd nagedacht over het nut van het apparaat maar slechts werd meegehuild met de algemene euforie. De herfst kwam en ging.

smiley

Uit voorzorg ging vrijwel iedere computerfabrikant alvast een tablet-pc ontwikkelen. Steve Balmer van Microsoft onthulde onlangs op CES de HP versie. De redenatie achter die haast is dat de rest bij het oud ijzer kan als die van Apple er eenmaal is. Zelfs Michael Arrington van Techcrunch faam deed mee. Maar dat is weer een heel ander verhaal… ik onderdruk een smiley, maar da’s persoonlijk.

Apple zwijgt

Apple heeft zelf tot nu toe nog geen woord gerept over een tablet computer. Ze hebben de geruchten noch ontkend noch bevestigd. Apple zwijgt in alle toonaarden. De geruchten zijn echter hardnekkig en er wordt al niet eens meer gespeculeerd óf Apple met een tablet komt maar alleen nog maar hoe dat ding er dan uit zal zien en hoe het zal werken.

personeelsuitje

Het schijnt dat er 26 januari een presentatie is van Apple. Ook dit is een gerucht maar Apple schijnt een ruimte gehuurd te hebben in het Yerba Buena Center for the Arts in San Fransisco. Misschien hebben ze wel gewoon een personeelsuitje maar de meer smakelijke verwachting is dat Steve Jobs dan eindelijk de lang verwachte tablet zal onthullen.

observaties

Ik schrijf dit alles als redelijk lange inleiding voor twee korte observaties die een snood plan suggereren.
Observatie 1: een hardnekkig gerucht over een nieuw Apple product zet andere bedrijven aan tot het ontwikkelen van een niet bestaand product.
Observatie 2: een hardnekkig gerucht over een nieuw Apple product maakt het voor Apple bijna onmogelijk het product níet te ontwikkelen.

snood plan

Als ik hier verder over nadenk en deze twee observaties combineer biedt dit spannende mogelijkheden voor ons geeks. Als wij namelijk een bepaald apparaat willen hebben hoeven we alleen maar het gerucht te verspreiden dat Apple dat apparaat gaat maken. Vervolgens krijgen we dan eerst een paar haastig in elkaar geflanste halfbakken pogingen van grote fabrikanten als HP, Samsung en dergelijke. Daarna krijgen we de revolutionaire versie van Apple gevolgd door de meer overwogen opvolgers van de haastig in elkaar geflanste halfbakken eerste pogingen. Binnen een paar jaar, van niets naar een enorme keus aan producten.

heet ijzer smeden

Hierbij moeten we natuurlijk niet te laag inzetten. Voor je het weet heeft de industrie ons trucje door en trappen ze er niet meer in. IJzer smeden als het heet is en zo. Daarom stel ik voor om met een weloverwogen strategie de geruchten blogs te bestoken met subtiele hints dat Apple bezig is een draagbare transporter á la Star Trek te maken. Dit apparaatje gaat er natuurlijk zeer gelikt uitzien en de bestemmingen kun je DRM vrij in de iTunes store kopen. Daarbij is een naadloze integratie van iPhoto en iMovie natuurlijk vanzelfsprekend. Foto’s en video’s gemaakt op de bestemming kun je daardoor via MobileMe delen met al je vrienden en familie.

ijsbaan

Het zou fijn zijn als iedereen even zijn schouders onder dit project zou willen zetten. Onze wintervakantie aan de Belgische kust was erg fijn en we hebben voor de volgende winter al geboekt. Maar de autorit er naar toe was toch wat lastig op de gladde ijsbaan die voor de A27 moest doorgaan.

0 Shares:
3 comments
  1. hahaha, briljant!

    Als dit toch eens waar zou zijn, dan is er ergens een briljant genie aan de slag gegaan met het verspreiden van geruchten

Comments are closed.

Dit artikel is 3.070 keer gelezen