Wanneer ik thuis keihard aan het tikken ben om Contentgirls of Twitter vol te tikken, doe ik dat met 2 schermen. Eentje voor mijn werk en eentje voor mijn cartoons. Werken zonder cartoon op scherm nummer 2 is bijna geen mogelijkheid. Niet gek dat ik blij ben met Het Nieuw Werken. Dat betekent namelijk dat ik nog meer thuis kan werken met Homer, Stan en Thurgood. Wie dat allemaal zijn? Speciaal voor jou (ja jij) heb ik mijn eigen favoriete cartoons op een rijtje gezet.

Het zijn er veel meer overigens. Maar dat werd wat veel. Naast een korte beschrijving, een quote en een link naar de site van de serie, heb ik voor de gelegenheid ook maar mijn Amazon-account weer eens opgezocht. Ik kan je aanraden deze series niet te kopen, maar dat doe ik natuurlijk niet – anders krijg ik straks van die enge mensen op mijn dak. Mocht je ze toch kopen (gekkie), dan verdien ik een cent of 2…yeahhhh. Ach, dan doe ik ook eens wat met dat account.

Oh en ik ben erg benieuwd naar wat jullie kijken. Ik ben namelijk door alle series heen en kan suggesties gebruiken (ook door Dexter’s laboratory, Spongebob, the critic, cow and chicken, Johnny Bravo en zelfs de nieuwe He-man)

American dad
Stan Smith is een FBI agent met een veel te grote ego. Thuis heeft hij een vrouw (Francine), een dochter (hayley), een zoon (Steve), maar ook een alien met een drankprobleem  (Roger) en een Duitse pratende vis (Klaus). Deze comedy van Seth MacFarlane is bijzonder leuk en met inmiddels al 5 seizoenen ben je nog wel even zoet met American dad.

American dad quote
Stan Smith: I’m a Republican, Roger. Fixing elections is my bread and butter. You know how many votes George Bush got in the first election? Seven.

Amazon

Simpsons
De langstlopende tekenfilmserie allertijden: The Simpsons. Homer, Marge, Maggie, Lisa en Bart. Wie kent ze niet. En hoewel The Simpsons het allang niet meer winnen van nieuwere cartoons, zijn ze vooralsnog de enige van het clubje met een eigen film! En ach, nu we bij seizoen 21 zijn aanbeland kan ik wel stellen dat ik een beetje ben opgegroeid met The Simpsons. Moet je gewoon hebben.

Simpsons quote
Ned Flanders: I’ve done everything the Bible says — even the stuff that contradicts the other stuff!

Amazon

Family guy
En weer een topper van Seth MacFarlane (o.a. American dad). Family guy gaat over Peter, Lois, Meg, Chris en de verwijfde baby met plannen om de wereld te domineren; Stewie. Briljante cartoon en meer dan je tijd waard. Te zien op Cartoon network, maar ook op bijvoorbeeld BBC 3 (bijna elke avond).

Family guy quote
Peter: Ok, here’s another riddle. A woman has two children. A homicidal murderer tells her she can only keep one. Which one does she let him kill?
Brian: That’s… that’s not a riddle. That’s … that’s just terrible.
Peter: Wrong, the ugly one!

Amazon

Tripping the rift
Chode is de baas van het ruimteschip Jupiter 42. Zijn crew bestaat uit Gus, de homoseksuele robot,  Six de liefdesrobot, T’nuk, de Siska Dresselhuys van het geheel en zijn neefje whip. Samen beleven ze de gekste avonturen. Om je een idee te geven: in de eerste aflevering gaan ze terug in de tijd en rijden per ongeluk God dood. Het universum is opeens een hele andere realiteit zonder zonde en schuldgevoel.

Quote Tripping the rift
T’nuk: On my home planet, I am considered a creature of elegance and beauty!
Chode: Ugh, those must be really ugly people!

Amazon

The PJ’s
Thurgood Stubbs is huismeester inde getto. Samen met de bewoners van het gebouw dat hij onderhoudt beleeft hij de gekste avonturen. Met Voodoo lady bijvoorbeeld of met een crackverslaafde met style. Erg leuke animatie met Eddie Murphy die de stem van Thurgood doet. Wel een oudje, maar ik heb pas weer de hele serie zitten kijken en dat m aakt echt niks uit.

Quote PJs
County Hospital Doctor: Mr. Stubbs, you had a mild cardiac episode, which we belive was due to prolonged hypertension.
Thurgood Stubbs: Give it to me in English, Doc.
County Hospital Doctor: You have very high blood pressure.
Thurgood Stubbs: [still doesn’t understand] Hey look, we didn’t all go to DeVry, all right?
County Hospital Doctor: [rolls his eyes, then talks in condescending voice] Okay… your blood is bad, especially when you get mad! And if you die, you’ll be very, very sad. Okay?
Thurgood Stubbs: Now, was that so hard?

iOffer

Southpark
Wie kent southpark niet? Deze animatieserie met Stan, Kenny, Kyle en Eric draait ook alweer een tijdje mee. Word je blij van grofgebekte kinderen en grappen over AIDS, dodelijke ziekten en gehandicapten? Dan is Southpark voor jou. Het blijft een briljante cartoon. Maar uit ervaring weet ik dat als je meer dan 5 seizoenen achter elkaar kijkt, je continu goddamit Kyle gaat roepen. Oppassen dus. Aan de andere kant zijn de quotes van Southpark zeer bruikbaar in je eigen dagelijkse bestaan: Oh my god, they killed Kenny! of Respect my authority.

Quote Southpark
Mr Garrison (on women’s period): I just don’t trust anything that bleeds for five days and doesn’t die.

Amazon

Futurama
Matt Groening – maker van The Simpsons – deed ook Futurama. Ik weet nog dat het uitkwam: ik vond er niks aan. Inmiddels ben ik een die hard fan. Er werden tot 2003 72 afleveringen gemaakt voordat de serie om zeep werd geholpen. Gelukkig bleken er meer die hard fans. Samen zorgden zij ervoor dat Futurama in 2008 weer terugkwam op televisie. Sterker nog: Comedy Central heeft voor 2010 nog eens 26 afoevering besteld. Yeah! De serie gaat trouwens over Frye, een pizzabezorger die oud & nieuw 2000 per ongeluk wordt ingevroren en pas in het jaar 3000 weer ontdooit. Hij vindt zijn oom – de wetenschapper Fansworth – en gaat voor hem aan de slag als bezorger. Samen met Leela en de robot Bender beleeft ook hij hele maffe avonturen.

Futurama quote
Bender: Bite my shiny metal ass

Amazon

The Cleveland show
Cleveland Brown is een van de karakters uit Family guy en een goede vriend van Peter. Op een dag verhuist hij ver weg van Quahog en krijgt vanaf dat moment zijn eigen serie. Het is even wennen, maar na het zien van 7 afleveringen heb ik besloten dat ook dit het kijken waard is.

The Cleveland show quote
Lester: Ya all OK in having a black guy as a fourth friend?
Tim: Well we got a black President, it’s about time we have a black friend, we could talk him about the President.

King of the hill
Na 13 seizoenen is het einde gekomen voor deze cartoon. King of the Hill gaat over Hank Hill en zijn gezin en vrienden. Hank is een propane salesman. En hij is erg trots op zijn werk en zijn waar. Hank is lekker ouderwets en burgerlijk en dat is ook meteen wat deze serie leuk maakt.

King of the Hill quote
Hank Hill: A poodle? Why don’t you just get me a cat and a sex change operation?

Amazon

The Boondocks
Deze heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt, maar wat een fantastische serie. Heel anders dan al het voorgaande, maar briljant op z´n eigen manier. De serie gaat over Riley en Huey Freeman die bij hun opa Robert Freeman komen te wonen in de suburbs. Zelf komen ze uit de getto en ze moeten zich dan ook nogal aanpassen in de nieuwe leefomgeving, maar dat doen ze niet echt. Prachtig getekend en heerlijke dialogen. Met karakters zoals a pimp called slick back (full name) en Uncle ruckus (no relation). Echt een aanrader. Tot nu zijn er maar 2 seizoenen gemaakt en op tv.com staat te lezen dat de serie op hiatus is (vakantie als het ware). Ik hoop echt dat er meer komt.

Huey Freeman: Excuse me. Everyone, I have a brief announcement to make. Jesus was black, Ronald Reagan was the devil, and the government is lying about 9-11. Thank you for your time and good night.

Amazon

0 Shares:
Dit artikel is 7.993 keer gelezen