pantyBlote benen onder je jurk of rok bezorgen je in de winter echt kippenvel. En die bultjes zijn niet wat je wilt laten zien. Het is dus weer tijd voor kousen en panty’s. Maar kijk uit, voordat je het weet pas je perfect tussen de lieve oma’s in het bejaardentehuis met hun dikke huidkleurige steunkousen.

Niet meer weg te denken
Begin 1960, toen korte rokken en mini-jurkjes in de mode raakten, werd de panty een hit. Sinds die tijd zijn deze beenkousen niet meer weg te denken. Tegen de kou maar ook om je benen op een mooie manier te versieren. En een slimme truc om lelijke vlekjes of wit vel te verbergen. Goede exemplaren laten je benen er langer, slanker en strakker uit zien. Hiep hiep hoera dus voor de panty (of voor de kousen), mits je deze op een stijlvolle manier weet te dragen.

Wat weetjes
Denier is the maat van dichtheid. Hoe meer denier, hoe meer opaque in de kous. De dunste denier is 5, het hoogste is 80. Vaak is een wat hogere denier mooier omdat het je benen er slanker en strakker uit laat zien.
Smeer je benen vooral niet in met bodylotion voordat je een panty aantrekt, want dan glijdt ie niet mooi over je huid. En was je panty’s altijd op de hand (of minimaal in een waszakje). Dan gaan ze zo lang mogelijk mee.

Do’s en don’ts
Met panty’s kun je een outfit maken of breken. Laat de dikke huidkleurige panty’s achterwege, tenzij je op koningin Beatrix wilt lijken. Als je geen andere optie hebt dan een huidtint, schaf er dan een aan die er zo natuurlijk mogelijk uit ziet. Om te voorkomen dat je er een ladder in trekt, kun je de panty’s aantrekken met een zacht handschoentje (hier zijn zelfs speciale exemplaren voor te koop). Maar je voorkomt ladders ook meer door de juiste maat aan te schaffen. Koop als het even kan geen goedkope exemplaren maar investeer in het beste paar dat je je kunt veroorloven. Juist als je ook oneffenheden op je benen wilt verbergen.

Styling tips

  • Draag voor extra lange benen zwarte panty’s met zwarte laarzen of een zwarte hak. Je creëert dan één lange strakke lijn. Dit geldt natuurlijk ook voor andere kleuren nylons met gelijkgekleurde schoenen of laarzen
  • Maar gebruik panty’s juist ook eens als contrast. Een zwarte of donkere panty onder een lichte jurk laat je look er net even wat meer bijzonder uit zien.
  • Wanneer een rokje twijfelachtig kort is, zal een dikke zwarte panty het geheel er stukken stijlvoller uit laten zien, in plaats van ordinair wanneer je voor een dunne panty kiest.
  • Draag een panty ook als een panty. Het is geen legging of, erger nog, een vervanger voor een broek.

Goed beginnen
Jammer is het als je onder een mooie jurk of rok de band van de bovenkant van de panty in je huid ziet. Koop jouw panty daarom nooit te klein of te strak. Of kies een panty met een lage heupband.

Vaak is het net even mooier (en spannender) om stay-up kousen te dragen. Dan hoef je ook niet steeds de hele panty voorzichtig naar beneden te trekken tijdens een sanitaire stop (of een spontaan vluggertje). Waardoor je minder kans hebt dat je dure kousen beschadigen. En als er dan in de ene kous een ladder zit, kun je dat mooi weer combineren met een ander half paar.

Elegant en sexy
Het blote stukje bovenbeen bij hold-ups staat net even wat sexier dan de onesthetische Bridget Jones-achtige pantybroek met sexloze middennaad. Helemaal pijn aan je ogen doet het wanneer je er dan ook nog op oncharmante wijze een slip onder draagt. Au! Jammer van alle moeite die je dan doet om er mooie kleding over heen te dragen! In dat geval kun je nog beter óver je panty een strak broekje (met pijpjes) dragen.

Wil je het helemaal sexy aan pakken, dan kun je ook kiezen voor jarretels. Zorg er wel voor dat dit niet tekent onder je kleding en dat alles goed vast zit. Dit kan trouwens ook onder een lange broek voor een sexy surprise voor je lief!

0 Shares:
Dit artikel is 10.846 keer gelezen