twitfollowIn de tijd dat ik begon met Twitter (dat moest volgens verschillende websites die er meer vanaf weten dan ik) zag ik het nog als een handige uitweg. Stel, ik had geschreven dat alle Limburgers domme hersenloze koeienaanbidders waren, dan was de kans daar een deel van mijn followers dat niet zo plezierig vond. Want dat krijg je als je op vijftien minuten rijden van Limburg woont, hè. Mijn uitweg was: ik veranderde gewoon mijn Twitternaam. Simpel zat. Als ze mijn Twitterpagina wilden opzoeken onder mijn oude naam kwamen ze op een “Oops – this page doesn’t exist” pagina.

Dat alles speelde zich af toen ik nog Twitterde voor mijzelf, mijn tweede hersenhelft en wat kippen en een koe. Ik heb ook regelmatig heel stiekem mijn naam gewoon veranderd, gewoon omdat ik mijn naam niet meer leuk vond of omdat ik wat met modder heb gesmeten onder de naam.

Maar laatst zat ik met Merel Roze (tevens redacteur alhier) en Chantall (ik denk dat er meer belletjes bij u gaan rinkelen als ik Luna zeg) in de trein. De vraag waarom Chantall eigenlijk aapenstaartje electricluna heet op twitter en niet gewoon aapenstaartje maanisch kwam ter sprake. Dat laatste is natuurlijk logischer, omdat mensen die je weblog lezen eerder zullen gaan zoeken op je weblognaam dan op een alias dat je nog wel eens gebruikt. Maar, is het rendabel om je naam te veranderen als je meer dan honderd followers hebt?

Mijn mening is een keiharde neen. Mensen herkennen je naam en plaatsen daar een foto bij. Wat nou als iemand wat aan mij moet vragen en dus lukraak een reply naar mijn “oude” account stuurt? De tweet cirkelt dan rond in een Groot Zwart Gat waarvan niemand weet waar het gat nou precies is. Wat is jullie mening over twitternamen veranderen? Hebben jullie er zelf ervaringen mee of heb je een vermoeden? Ik ben benieuwd!

0 Shares:
2 comments
  1. Voor zover ik weet kan je tegenwoordig zonder problemen je twitternaam veranderen. Dan behoud je je followers en volgens mij komen replies ook nog gewoon aan.

  2. Confucius

    Zo'n 2.500 jaar geleden, lang voor Twitter bestond, zei Confucius dat het beter is iets met eigen ogen te zien dan er duizend keer over te vertellen. Was hij visionair? Kon hij voorzien dat we nu leven in de zogenaamde visuele maatschappij? Geen idee, want ik kan wijlen Confucius niets meer vragen. Jammer? Jammer dat er nog steeds geen waterdicht boek bestaat over het effect van beeld én niet te vergeten taal. Of nog mooier: eentje die blijft drijven in een vol gelopen bad. Dat zou prettig zijn. Nu verzet ik elke dag bergen werk om beelden en tekst tot me te nemen. En dat kan verwarrend zijn. Al helemaal nu de retro Ava uit het niets opduikelt. Ik verander daarom nooit meer m'n foto. Overigens ook nooit meer mijn twitternaam. Ben al confused genoeg.

    Silvia

Comments are closed.

Dit artikel is 6.467 keer gelezen