herfstoutfitDe herfst geeft een serieus gevoel. Wind, regen, teruglopende temperaturen, donkerte in de vroege middaguren… Eigenlijk zou je het liefst lekker lang in je bed willen blijven liggen. Behaaglijk warm onder je dekbed of op de bank met een makkelijk outfitje.

Maar ja, er moet ook serieus gewerkt worden! Dus huphup, zorg dat je er ook in de herfst niet verpieterd bij loopt.

De warme herfsttinten zijn nu prachtig! Zowel buiten als binnen in de winkels. Laat je hierdoor vooral inspireren en kom ook in dit jaargetijde op je best voor de dag.

Serieuze uitstraling
Wil je op je werk vanaf nu ook overtuigd serieus overkomen, dan hoef je echt niet altijd meteen op veilig te spelen. Altijd dezelfde soort outfit is bovendien saaier dan saai! En gelukkig, het leven op kantoor is geen herhalingsoefening. Je kiest gewoon dagelijks een outfit waar jij je goed in voelt en waar je het beste mee voor de dag komt.

Toch toon je in het zakenleven nog steeds zowel respect voor jezelf als voor je omgeving door je goed te kleden. Jij voelt je beter en je laat daarmee zien dat je moeite hebt gedaan voor je gespreks- of zakenpartner. En hiermee kom je ook zelfbewuster, zelfverzekerder en professioneler over. Maar ja, wat is nou ‘goed’?

Juiste outfit
Welnu, ‘goed’ betekent niet dat je standaard in een (mantel)pak hoeft te verschijnen. Of dat je kleding duur of in een bepaalde kleur moet zijn. Integendeel, jij moet je zonder meer prettig en mooi voelen in jouw kleding. En, het moet passen binnen de bedrijfscultuur. Het moet lekker zitten en je moet het gevoel hebben dat je ‘gepast’ gekleed bent. Je spijkerbroek bijvoorbeeld zal ongetwijfeld lekker zitten maar je zult je toch niet zo comfortabel voelen wanneer je gesprekspartner wel in een pak tegenover je zit.

Praktische tips
Wil je op bepaalde momenten serieus zakelijk over komen, dan is er een paar praktische tips. Gebruik en vul ze in op de manier waar jij je prettig bij voelt. Contrasterende kleuren bijvoorbeeld, zorgen voor meer autoriteit. Denk aan donkerblauw of zwart gecombineerd met wit.

Jasjes en blouses met lange mouwen stralen meer zakelijkheid uit dan vestjes of kraagloze tops.

Probeer ook eens de breedgeschouderde colbert die dit seizoen hot is. Je wordt hiermee een echte powerwoman, zolang je maar niet overdrijft.

Denk aan soepvallende niet te strak zittende broeken, die zijn er dit najaar en winter in overvloed. Of kies voor een mooie wollen jurk , lekker warm en tegelijkertijd chique en vrouwelijk. Een kokerrok met een mooie blouse doet het dit seizoen ook goed. Draag niet al te veel accessoires maar kies voor bijvoorbeeld één mooie ketting van goede kwaliteit. Want kwalitatief goede materialen dichten jou als vanzelf ook kwaliteit toe.Pas verder op met bloot want bloot laat je inboeten aan overtuigingskracht en leidt zondermeer af van je inhoud. Bewaar dat vooral voor privémomenten.

Herfst geneugten
Laat de blaadjes dwarrelen, geniet van de goudwarme herfsttinten en ervaar hoe bijzonder het voelt. De herfst zit vol inspiratie om op een leuke manier serieus bezig te zijn. Vergeet daarbij niet om voor jezelf mooie najaarsmomenten te creëren. Af en toe dus toch lekker warm op de bank onder je dekbed kruipen, doet ook een serieuze business babe goed.

0 Shares:
Dit artikel is 3.815 keer gelezen