listsJa hoor, Twitter heeft een nieuwe feature: lists of lijsten. Zit ik niets vermoedend te Tweeten, krijg ik opeens levensgroot een oproep in beeld om een lijstje te maken. Dat kan ik natuurlijk niet weerstaan en ik ben nu dan ook de trotse eigenaar van wel 7 lists. Ja, want als je iets doet, moet je het altijd groots en meeslepend doen. Maar goed wat heb ik nu aan die lists? Duidelijk een secundaire vraag, maar toch wel een goede vraag. Hoewel de list-optie zonder waarschuwing verscheen, heb ik ze wel in de smiezen. Die dames en heren van Twitter proberen mij een handje te helpen bij het ordenen van mijn conversaties zogezegd.

na het aanmaken van een list kunnen mensen er namelijk op intekenen. Mensen die zich aangesproken voelen door het onderwerp van de list in kwestie. Oftewel mensen die weleens wat roepen over datgene waar de list over gaat. Oftewel (deel 2) je list kadert de je tweets een beetje naar onderwerp. Nou helemaal niet slecht. Want zeker met meer dan 2500 volgers is het soms moeilijk om zelf een gezellige volger te blijven. Alle pogingen om van de waterval weer een stream te maken zijn dan ook meer dan welkom.

Gek als ik ben op nieuwe features, ga ik het de komende tijd dan ook van achteren naar voren uitproberen. Mocht ik iets zinnigs tegen het lijf lopen om hier te melden, dan zal ik dat direct doen. Zo heb ik nu nog bijvoorbeeld geen idee wat je te zien krijgt  wanneer je een list gaat volgen. Of wat ik er exact aan heb als anderen mijn list gaan volgen. Maar we gaan het meemaken.

Wil je intussen ook op een (of meer) van onze lists staan, kies dan de list die je aanspreekt:

Contentspecialisten-list

Social Mediamagnaten-list

Groot blogbezitters-list

Stoere webchick-list

Internetologen-list

WordPress-list

Ik heb teveel lijsten-list

Update: Het was blijkbaar de bedoeling dat er niet over getweet werd. Maar ja, dat lees ik natuurlijk maar half, want zoals het een echte internetter betaamt heb ik de tekst slechts gescand. Kan me ook niet voorstellen dat de Twitter-people het menen….dan kennen ze Twitter nog niet..ha!

Update 2: Joehoe kippenkont (zeg ik tegen mezelf) dat betekent dus dat de lists alleen beschikbaar zijn voor mensen die mee mogen doen aan de beta. Dat mag ik u dus nooooit meer van twitter – nu ik heb gelekt. Dus als je nog geen grote list-melding hebt gehad, dan kun je nog niet bij onze lists. Maar geen zorgen, ook gij komt aan de beurt!

Update 3 via @mountvienna: Met lists-feature kun je mensen van de lijst met 1 klik volgen. De feature is gebaseerd op followfriday begrijpt u wel. Zie ook Mashable.

0 Shares:
6 comments
  1. Wilde net kijken, maar de lijsten zijn voor de Twitterpeasants dus nog niet beschikbaar…:P

Comments are closed.

Dit artikel is 3.621 keer gelezen