pluginsZo af en toe bezoek is WordPress.org om eens te kijken wat voor mooie, leuke en interessante plugins ik er kan downloaden. Vandaag was weer zo’n dag en het leek me een prima idee om mijn vondsten met jullie te delen. En we beginnen met een plugin die je gemak biedt:

Instant Weekly Roundup
Met deze plugin kun je de artikelen die je binnen een bepaalde tijdspanne (bijvoorbeeld een week) hebt gepubliceerd op je blog met een paar kliks verzamelen in 1 artikel.  Lekker makkelijk en zo’n overzichtje kan toch wel handig zijn. De plugin genereert de links naar de artikelen, jij schrijft de header en de footer. Wanneer de plugin klaar is, kun je de HTML gewoon copy/pasten naar een nieuwe post en aanpassen naar jouw smaak. Vooral het saaie cope/paste en zoekwerk wordt voor je gedaan.

Easy Chartbuilder
Deze plugin kan handig zijn wanneer je onderzoeksresultaten op je WordPressblog wilt publiceren. Je kunt verschillende soorten grafieken maken en zelfs zelf kiezen welke kleurtjes je wilt gebruiken.  Op de pagina van de plugin kun je de smartcodes vinden waarmee je de output kunt aanpassen.

[easychart type= “pie”  groupnames=” Kwaad op CG, Gek op CG” groupXvalues=”95, 5″]

Gravatar signup encouragment
Deze plugin kan handig zijn als je een blog hebt dat met Gravatars werkt zoals Contentgirls.nl. Gravatars zijn globally recognized avatars. Je maakt een account bij hen aan en upload een avatar (fotootje). Op alle sites waar je met hetzelfde mailadres reageert of inlogt als bij die site én die dus gravatars gebruiken, wordt hetzelfde fotootje gebruikt. Handig als je je avatar wilt aanpassen. Dat hoeft dan voor een heleboel sites maar op één plek. Maar als je bezoekers geen gravatar hebben, dan wordt er een standaardavatar getoond. Deze plugin motiveert je leden om een gravatar aan te maken. Zowel onder het reactieblokje als bij het aanpassen van hun profielpagina.

WP Twitter users
Een niet megabijzondere, maar wel handige plugin is Twitter users. Met deze plugin kun je met behulp van wat simpele shortcode twitteraars aan een artikel toevoegen. Je kunt kiezen uit verschillende layouts. Prima plugin.

[ff Contentgirls charlottesnel]

Backtype connect
De laatste plugin die ik vandaag met je wil delen is Backtype connect. Deze plugin doorzoekt een aantal social sites op reacties op je artikel en plaatst die erbij in de comments, met een link naar de originele plek. Door al het social gebeuren zijn er tegenwoordig steeds minder reacties op posts (vergeleken met vroegah), zo haal je het allemaal weer naar je toe.

0 Shares:
4 comments
  1. Hi Xaviera,

    Weet jij of er een plugin bestaat waarmee ik kan aangeven welke items uit een RSS-feed (van bijvoorbeeld Contentgirls.nl) verschijnen in de rechter kolom van een eigen WordPress-site zoals extraZin.nl?

    Thanks!

  2. Volgens mij kun je dat met de standaard RSS plugin van WordPress. Uit mijn hoofd zit dat gewoon bij de widgets en kun je daar dan feeds opgeven en het aantal artikelen (titels) dat je uit de feeds wilt tonen.

  3. Niet helemaal wat ik bedoel, denk ik. Volgens mij kun je met de widgets alleen aantallen instellen. Ik wil dat alle artikelen uit een feed in een bakje ter goed-/afkeuring door mij komen. Bij goedkeuring verschijnen ze dan op mijn website.

Comments are closed.

Dit artikel is 4.687 keer gelezen