Misschien heb je ooit al eens een massage gehad, puur omdat je gewoon wou ontspannen of nadat er pijn is ontstaan. Pijn en stijfheid in schouders en rug kan vaak voorkomen worden door bijvoorbeeld in de juiste houding achter de computer te zitten.

Houding achter de computer

De pijnplekken zoals op het plaatje komen vaak voor wanneer mensen voor een massage langskomen. De houding van afbeelding 1 is dan ook zeer ongezond en hierbij kunnen veel klachten ontstaan. Vooral wanneer je meer dan 1 uur per dag achter de computer zit kan dit problematisch worden. Voor laptops is het daarom beter om een USB toetsenbord en aparte muis te nemen om de ergonomie te verbeteren.

Let tijdens het computeren op de volgende punten;

  • Ga recht op je stoel zitten
  • Zet beide voeten recht op de grond met de benen iets uit elkaar
  • Kijk recht naar het beeldscherm, het liefst in een hoek van 90 graden
  • Gebruik de leuning van je stoel goed om van je elleboog tot je polsen het recht te houden of je polsen het liefst iets naar beneden

Bovenal, om overbelasting te voorkomen; neem voldoende pauze. Eens per 2 uur even een kwartiertje van de computer af zou ideaal zijn.

0 Shares:
Dit artikel is 5.603 keer gelezen