Op 42bis willen we niet alleen je internet- en gadgetbehoeften vervullen, we willen zo af en toe ook gewoon lekker uitgebreid de vrouw uithangen. Daarmee helpt per vandaag Lyida ons van Coach2Day.nl. Lyida is onder andere stylist en biedt jou als Contentgirls.nl-lezer styling tips waar je echt wat mee kunt. En we beginnen met….zomermode:

summer

Ineens is er de zomerstress. Het is buiten warm, zo niet bloedheet en half het land laat lichaamsdelen bloot die je liever niet ziet. Tja, helaas halen veel mensen nog steeds de doos met niet flatteuze korte broeken, open sandalen en verwassen singlets, al dan niet met opdruk, van zolder.

Zwabberarmen, bobbelige knieën, verkreukelde decolletés, meestal roodverbrand, en behaarde benen. Ja, echt! In de winkelstraten en op de terrassen is het een vertoning van huid, vet en vel dat in de kou zo mooi verstopt blijft zitten.

Ken uzelf

Als je jezelf een beetje lief hebt, flatteer je jouw pluspunten in plaats van ze belachelijk te maken. Juist ook als de temperaturen stijgen. Zonder dat je direct rood aan hoeft te lopen van de hitte.  Kippenvleugelarmen kun je bedekken met niet te strakke driekwart mouwen of een wijd dun fladdermouwtje. Vermijd de mouwloze shirts want je armen lijken hierdoor alleen maar dikker en meer aanwezig.

Een rok op of over de blubberknie is echt niet warmer dan een kortere. Ook hier waait de wind nog steeds onder. Hoe wijder de rok, hoe slanker je kuiten en enkels lijken.

Don’t go too low

Hoewel er niets op tegen is om je natuurlijke kwaliteiten uit te buiten, hoeft je decolleté tegen de warmte niet ineens heel erg laag uitgesneden. Je borsten zitten als het goed is immers nog steeds in dezelfde bh. En bovendien, hoe vaker dit deel de zon ziet, hoe meer verfomfaaid het er uit gaat zien en hoe ouder je oogt.

En die benen, needless to say, die hars of scheer je gewoon elke dag (en dat is wel lekker koel!).

Geef het weg

Je hoeft je echt niet te verstoppen in je kleding en je kunt met gemak wat meer van jezelf laten zien in de zomer. Maar zorg er wel voor dat anderen jou op je beste manier zien. Met een beetje gevoel en respect voor stijl. Wees realistisch en schenk de kleding die jou niet staat aan een ander goed doel. Kijk, daar krijg ik het nou warm van!

0 Shares:
1 comment
  1. Ik vind niks moeilijk dan kleding weggeven. Maar je hebt natuurlijk wel gelijk. Ik heb in mijn kast 3 maten liggen: voor het geval dat :)

Comments are closed.

Dit artikel is 3.475 keer gelezen