twitfollowSinds ik de blijkbaar magische grens van de tienduizend tweets gepasseerd ben, blijk ik opeens tot een clubje “ultiem coole mensen” te behoren. Eerder deze week kreeg ik een mailtje van een follower, en in het mailtje werd ik een “twitterceleb” genoemd. Goh. En nog steeds krijg ik dagelijks vragen van twitteraars, meestal van jonge leeftijd, hoe ik het toch allemaal flik.

Maar is het belangrijk om veel tweets te hebben? Is het belangrijk om veel followers te hebben? Moet je zelf veel mensen followen om toch enigszins bekijks te worden op Twitter? Toen ik anderhalf jaar geleden startte met mijn Twitteraccount ben ik niet begonnen omdat ik bekijks wilde worden. Followers leken me nog het allerleukste van Twitter, dat je nog wat feedback op je tweets krijgt. Drie maanden geleden had ik amper 400 followers, maar sinds mijn twittervaardigheid steeds beter wordt, stijgt het followers als kool in de winter dan. Maar is het zo belangrijk om veel followers te hebben? Veel leuke mensen, die ik heb leren kennen via Twitter, hebben genoeg aan amper honderd followers. En misschien is daar ook helemaal niets mis mee, want volgens mij geldt de regel: hoe meer followers je hebt, des te aantrekkelijk er je bent voor spambots of meisjes die als bio hebben “I’m a horny girl and I want sex!“.

Dus, contentgirls lezer, wat denk jij er van? Moet je persé minstens 500 followers hebben om het maximale te halen uit Twitter? Kun je überhaupt zonder followers?

0 Shares:
8 comments
 1. Ik ben net een maandje op Twitter, heb zojuist mijn 356e update geplaatst, en heb 152 followers. Niet veel dus, als ik jouw blog zo lees :-) Toch vind ik Twitteren een van de leukste digivindingen van de laatste tijd! Dus ik ben benieuwd hoe snel ik de 10.000e update haal! :-)

 2. oef wat een kletskous ben jij hey Rutger :P

  Ik zit nog niet een aan de 7000 tweets. Aan de andere kant ben ik speciaal voor contentgirls een nieuwe account begonnen. Mijn eerste account (onder mijn eigen naam) ben ik al eerder begonnen, maar daar heb ik niet zoveel followers en die heeft geen link naar @contentgirls.

  Ik bleek het alleen moeilijk te vinden om meer dan 1 account te onderhouden, dus nu alleen contentgirls.

  Ach, kijk – met meer followers is je impact potentieel groter. Maar dat is eigenlijk alleen maar als dat "waardevolle" followers zijn. Mensen waarmee je wel echt converseert. Ik heb nu bijna 2000 followers en ik merk nu wel dat het moeilijker is om met iedereen in gesprek te blijven. Maar ik b;lijf mijn best doen.

  Ik denk niet dat er maar 1 manier is om met twitter om te gaan. Het hangt af van wat je wilt bereiken en óf je iets specifieks wilt bereiken en dan kun je kijken wat daarvoor nodig is.

  Je kunt ook gewoon gezellig kletsen. Dat is altijd leuk.

 3. Ik ben nog niet eens op de helft van 100 followers! Maar het heeft wel al leuke en interessante (zakelijke) dingen/deals opgeleverd!

  Dus hoeveel followers je ook hebt, het is in ieder geval niet noodzakelijk om er honderden of duizenden te hebben.. naar mijn mening..

Comments are closed.

Dit artikel is 2.861 keer gelezen