twitfollowSinds ik de blijkbaar magische grens van de tienduizend tweets gepasseerd ben, blijk ik opeens tot een clubje “ultiem coole mensen” te behoren. Eerder deze week kreeg ik een mailtje van een follower, en in het mailtje werd ik een “twitterceleb” genoemd. Goh. En nog steeds krijg ik dagelijks vragen van twitteraars, meestal van jonge leeftijd, hoe ik het toch allemaal flik.

Maar is het belangrijk om veel tweets te hebben? Is het belangrijk om veel followers te hebben? Moet je zelf veel mensen followen om toch enigszins bekijks te worden op Twitter? Toen ik anderhalf jaar geleden startte met mijn Twitteraccount ben ik niet begonnen omdat ik bekijks wilde worden. Followers leken me nog het allerleukste van Twitter, dat je nog wat feedback op je tweets krijgt. Drie maanden geleden had ik amper 400 followers, maar sinds mijn twittervaardigheid steeds beter wordt, stijgt het followers als kool in de winter dan. Maar is het zo belangrijk om veel followers te hebben? Veel leuke mensen, die ik heb leren kennen via Twitter, hebben genoeg aan amper honderd followers. En misschien is daar ook helemaal niets mis mee, want volgens mij geldt de regel: hoe meer followers je hebt, des te aantrekkelijk er je bent voor spambots of meisjes die als bio hebben “I’m a horny girl and I want sex!“.

Dus, contentgirls lezer, wat denk jij er van? Moet je persé minstens 500 followers hebben om het maximale te halen uit Twitter? Kun je überhaupt zonder followers?


Geschreven door