De paperless office, ooit de heilige graal van kosten- en milieubesparing. Nu ben ik (waarschijnlijk) nog nooit bij jou op kantoor langs geweest, maar ik acht de kans klein dat papier daar is verdwenen.

Het blijkt voor veel mensen vervelend om van een scherm af te lezen en bij vergaderingen is het toch vaak niet handig om zonder handouts te zitten. Je kunt natuurlijk wel een poging wagen om zo paperless mogelijk te zijn. En deze website kan je daarbij helpen.

Op groupcard.com kun je virtuele wenskaarten aanmaken en die door verschillende mensen laten tekenen via internet. Kies een kaart, voeg je wens toe, stuur het naar collega 2, 3, 4 etc. en eenmaal klaar naar de collega die jarig is, afscheid neemt, een kind heeft of nog zo wat. Want zeg nou eerlijk: hoe lang bewaar je zo’n papieren kaart nou eigenlijk. Virtueel wensen kun je veel gemakkelijker bewaren. Overigens kun je de wenskaart op zich wel uitprinten, voor die old skool collega die nog gék is op papier en dan het liefst van vers regenwoud.

card

Ik geef toe, het is een kleine bijdrage aan de paperless office, maar elke bijdrage is er één!

0 Shares:
Dit artikel is 12.650 keer gelezen