Er ging een golf van verontwaardiging door Twitter, toen @denware schreef dat hij openlijk bedreigd werd omdat hij de eerste plek had weten te veroveren bij een internetverkiezing. Er werden vraagtekens geplaatst. Wat is er aan de hand? Contentgirls sprak met Deniz Alka (14), die werd bedreigd omdat hij toevallig op nummer 1 stond in de verkiezing van ProudToBe.nl, een verkiezing voor de trotste Rotterdammer.


Wanneer gebeurde het? “Maandagavond, rond acht uur kwam het eerste bericht binnen via Hyves.” Op Twitter verscheen het eerste bericht over de bedreiging rond 20.18.

Hoe werd hij bedreigd? “Ik kreeg een berichtje binnen via Hyves, van een afzender die ik niet kende. Later toonde de dader zich in mijn mailbox en later ook op mijn website, zo heb ik ook zijn IP adres weten achterhalen.”

Wat zei de politie? “We kunnen niets doen, er is geen werkelijke daad (zoals vermoorden) aantoonbaar. Je moet gewoon heel erg oppassen” Deniz zei daar achteraan: “maar dat deed ik al!”

Wat is zijn eigen gevoel hierover? “Slecht, in een bericht schreef de bedreiger dat hij weet hoe ik elke dag met de tram reis, dus als hij wil hoeft hij maar zijn vinger uit te steken.”

Wat gaat hij hier verder tegen doen? “Zorgen dat heel veel mensen stemmen en zorgen voor media aandacht om aan te tonen dat dit echt niet kan!”

Contentgirls steunt zijn plan om te zorgen dat bedreigingen en andere zwaktes leiden tot winst. Dus, gebruik je stem! je kunt hier klikken om te stemmen op Deniz.

0 Shares:
Dit artikel is 2.548 keer gelezen