rainbowHet moeilijkste deel van het ontwerpen van een nieuwe website vind ik zelf vaak het kiezen van de kleuren. Nu heb jij daar waarschijnlijk geen enkele moeite mee als supersavvy contentgirl. Maar mocht je mensen tegenkomen die daar net als ik soms nogal op zitten te zweten, dan kun je ze vanaf vandaag op dit artikel wijzen. Speciaal voor hen (of ons) heb ik namelijk hieronder een aantal handige sites en tools neergezet die je kunt gebruiken om tot een goede colorscheme te komen. Geen dank. We’re here to serve (surf..? Nee, te flauw).

Color Wizard
De color wizard word je aangeboden door de website colorsontheweb.com. Vul de basiskleur in die je wilt gebruiken en de Color Wizard adviseert welke andere kleuren er het beste bij passen. Daarnaast kun je op deze website ook leren over kleurtheorieën en alles wat verder nog maar te maken heeft met kleurgebruik op het web.

Color Scheme Designer
Hier kies je een kleur en vertelt de tool je welke kleuren erbij passen. Dat kan op verschillende manier: wil je verschillende tinten van één kleur, wil je juist elkaar complementerende kleuren of zoek je liever het contrast.

Easy RGB
Naast een tool waarmee je mooie kleurcombinaties kunt maken, biedt EasyRGB wetenschappelijk, commerciële en technische informatie over kleurgebruik.

COLOURlovers
Hier vind je een community van mensen die kleuren voor wat voor ontwerp dan ook belangrijk vinden. Je vindt hier trends, ideeën, een weblog en natuurlijk mooie kleurencombinaties ter inspiratie.

Kuler
Hier kun je kleurencombinaties zoeken, toevoegen, beoordelen en nog veel meer. Gebruik ze online of download themes voor gebruik in Adobe Creative suite.

Daily color scheme
Op deze website kun je kleuren downloaden en daarna gebruiken in jouw opmaakprogramma. Er zijn verschillende downloadlinks voor de verschillende programma’s. Handig en fijn.

Color hunter
Hier wordt gejaagd op paletten gegenereerd uit foto’s. Bekijk de paletten die er al zijn of upload zelf een foto om een palet te genereren.

Colorjack
Weer een site die je helpt bij het kiezen van mooie kleurencombo’s. Met een paar kliks heb je inspiratie.

Web color Visualizer
Controleer hier of je achtergrondkleur en je tekstkleur goed met elkaar combineren. Lekker snel en handig.

Color Combination Tester
Kies eerst een aantal kleuren en vraag aan deze tool welke kleuren er goed bijpassen.

Welke tool gebruik jij om kleuren te kiezen? Deel in de reacties je kennis met de andere Contentgirls.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 7.504 keer gelezen