Oké, het begon een beetje uit de hand te lopen. Ik had een mapje met weblogs die ik volgde in mijn favorietenbalk. RSS deed ik niet aan. Ik voegde gewoon alle weblogs toe aan het mapje in mijn favorietenbalk en elke dag liep ik ze na. rss

Maar dat ging een beetje uit de hand lopen. Als ik het mapje opende, dan was het mapje paginavullend. Het duurde seconden voordat het hele mapje zichtbaar was. Ik worstelde er mee. Ik had veel slechte verhalen gehoord over RSS. Dus ik ging op rss-feed-reader zoektocht. Ik begon bij de basis. Ik typte “rss reader for mac” in bij Google, want ik heb een Mac.

Meteen belandde ik in een soort bos zonder einde. Het eerste linkje was net NetNewsWire, zag er wel geinig uit. En ook nog eens gratis! Daarna belandde ik op een webpagina van about.com met verschillende feed readers. Shrook, Cyndicate, Pixelnews, Vienna, Newslife. Het was allemaal een groot onbekend wereldje voor mij. En van het proberen werd ik ook niet echt blij. Shrook had wel een leuke functie om je feeds te kunnen “syncen” met een webpagina zodat je je feeds ook op andere computer’s kon lezen. Maar dat was natuurlijk weer een trail, want na 2 weken moest je twee dollar per maand voor die service gaan betalen.

Ik zie door de bomen het bos niet meer. Welke rss-reader gebruikt de 42Bis-lezer en waarom?

0 Shares:
10 comments
  1. Nou Charlotte, van die verhalen ben ik al af hoor. Iederen zei dat rss heel onoverzichtelijk is en zo blablabla. Terwijl dat het helemaal niet zo is!

  2. Ik heb Netvibes en ik ben er dol op! Kan niet meer zonder.

    Uiteindelijk is het een kwestie van smaak natuurlijk. Bloglines gebruiken ook wel veel mensen. Geen idee overigens of dat op een Mac ook werkt.

  3. Google Reader vindt ik het makkelijkst, zeker als je op meerdere computers werkt. Kun je ook nog in mapjes indelen, en heel gebruiksvriendelijk.

  4. Google reader vanaf het begin afaan gebruikt en werkt prima, altijd en overal. Zoeken in RSS feeds en het delen ervan werkt prima!

  5. Iedereen hier in de comments roept dus Google Reader. Mensen die geeeeen Google Reader gebruiken mogen ook reageren hoor, dit lijkt net een samenzwering… ;-)

  6. Ja ik… ik zei dus Netvibes. Ik zwéér erbij. Ook handig voor op meerdere computers, net als Google Reader/iGoogle/Bloglines. Ook allerlei andere widgets erin te laden, zoals Twitter (handig!), to-do-lijstjes, het weer, en ga zo maar door.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.324 keer gelezen