lazyIn de vorige les heb je als het goed is een idee gekregen van wát je kan Twitteren. In deze les helpen we je om dat alles met zo min mogelijk moeite te Twitteren. Oftewel: les 4 – Twitteren voor luie mensen. Want zeg nou zelf, niet iedereen heeft een slimme telefoon waarop naar hartelust kan worden getwitterd. En niet iedereen heeft altijd laptop en dongel bij de hand. En zelfs niet iedereen – verrassing – heeft zin en tijd om continu te Twitteren. Maar iedereen wil wel een echte Twitterpersoonlijkheid worden….toch?

Planner
Soms zit je dagen achter je pc te pielen en soms ben je dagenlang niet digitaal bezig. Om een Twitterpersoonlijkheid te worden is het niet oké als mensen zich gaan afvragen wie toch die vrouw is die op zondag het vlees tweet. Je tweets inplannen is dan een goede oplossing. Je schrijft ze nu en ze gaan pas live op het moment dat jij instelt. Een paar services die dit voor je kunnen doen:

Welkom nieuwe volger
Hoe langer je op Twitter hangt, hoe meer followers je krijgt. Heb je niet altijd tijd en zin om die nieuwe followers handmatig terug te volgen? Don’t worry, het kan ook volautomatisch, inclusief een welkomstboodschap aan je nieuwe BTV’s (beste Twittervrienden). Denk wel goed na over je automatische bericht. Zeker als deze ook te lezen is in je twitterstream. WELKOM NIEUWE VOLGER – is gewoon eng. Leuk dat je me hebt toegevoegd – of iets dergelijks, is al veel minder psychotisch. Hier een paar hulpmiddelen bij het auto-followen:

  • Tweetlater
  • Twollo – deze service stelt je in staat om op basis van keywords automatisch mensen te followen.

Social media en blogs
Twitter is vast niet de enige site waar je rondhangt. En hoe blij wordt je ervan als je handmatig al je activiteiten op al die andere sites ook moet twitteren. Gelukkig is dat ook niet nodig. Hieronder wat hulp:

Maar waarover dan
Ja, je kunt automatisch Twitteren. Maar dat is natuurlijk niet voldoende om een Twitterazzi te worden. Je zal zo af en toe gewoon iets zinnigs, leuks, grappigs, interessants of mafs moeten roepen. Maar hoe bedenk je zoiets als je zelf niet al te origineel bent. Gewoon door gebruik te maken van de kracht van het internet. Origineel zijn is bijzonder overschat. Kijk waar anderen het over hebben en geef het door.

  • Twitturly – Welke URL’s zijn het meest populair op Twitter
  • Twist – Welke onderwerpen zijn veelbesproken op Twitter
  • Twitscoop – Wat is Hot op Twitter?
  • Twopular – Trends op Twitter

We zijn aan het einde gekomen van de les van deze week. Heb jij nog tools die hier echt bij moeten. Vertel het ons via de comments, dan voegen we ze toe.

0 Shares:
4 comments
  1. Leuk, die autofollows kende ik nog niet, ga 'k direct even checken! Weet je dat ik deze gave site ook via Twitter heb leren kennen, trouwens? ;-)

Comments are closed.

Dit artikel is 4.281 keer gelezen