digigirl

Naam: Anja Hage

Leeftijd: 36 jaar

Functie: eigenaar Web-effect

Website: web-effect.nl

Twitter: twitter.com/DigiGirl

Anja Hage, online beter bekend als DigiGirl, is de vrouw achter Web-effect. Web-effect ontwerpt en ontwikkelt websites en is gespecialiseerd in het opensource-cms Joomla!

Waarom Joomla!?

Joomla! is open source-software, dus zonder licentiekosten. Daardoor is het makkelijk én betaalbaar uit te breiden en voor de klant op maat te maken. Joomla! is heel eenvoudig, de eindgebruiker hoeft geen kennis van html te hebben. En door een heel grote gemeenschap van programmeurs en gebruikers is er zeer goede support beschikbaar en verschijnen er regelmatig security updates.

Je hebt van het web je werk gemaakt. Wat trekt jou aan internet?

Voordat ik Web-effect oprichtte, werkte ik bij een Internet Service Provider. Daar zorgde ik mede voor het ontwerp, de ontwikkeling en het onderhoud van websites. Ik hou van actualiteit van het web en de snelheid waarmee webdesign en opensource-producten zoals Joomla! zich ontwikkelen. En ik ben erg geïnteresseerd in de ontwikkeling van socialnetworks, zoals LinkedIn, Twitter en Hyves.

Gebruik je social media zelf ook, bijvoorbeeld om opdrachten te werven?

Twitter gebruik ik vooral om de laatste ontwikkelingen te volgen. Maar LinkedIn ook om in contact te komen met anderen voor een eventuele samenwerking. De meeste opdrachten krijg ik via internet of mond-tot-mond-reclame. Mijn eigen website wordt goed gevonden, maar ik vind het ook belangrijk om op andere plaatsen op internet zichtbaar te zijn.

Kom je veel vrouwen tegen in jouw vakgebied?

Het is nog steeds overwegend een mannenvak, regelmatig ben ik één van de weinige vrouwen op bijvoorbeeld een Joomla!-bijeenkomst of -cursus. Maar ik heb het idee dat ik steeds vaker vrouwen zie. Dat is natuurlijk een goed teken!

Wat verwacht je van 2009 op internetgebied?

Internet wordt intelligenter, Mobile Web beter ondersteund en Joomla! 1.6 verschijnt. Internet Explorer 6.0 verdwijnt eindelijk en Web-effect groeit verder en gaat nog meer samenwerken!

Ben jij een Contengirl (M/V) en wil je ook een keer in de Spotlight op Contentgirls.nl? stuur dan een mailtje naar contentgirls @ gmail.com of neem contact met ons op via het contactformulier.Geschreven door