Al sinds ik van zijn bestaan weet, wil ik een Nabaztag. Een Nabaztag is een konijn, dat is aangesloten op internet en daardoor allerlei dingen kan. Het internet kan immers heel veel, dus de Nabaztag ook. Bijvoorbeeld: het weer voorspellen, het nieuws bijhouden, je e-mail checken en nog veel meer. Maar de Nabaztag kan ook dingen die internet niet kan. Bijvoorbeeld: met zijn oren bewegen, met lampjes knipperen en er gewoon heel schattig uitzien op je keukentafel.

Ruiken

Gelukkig heeft het greintje common sense dat ik in mijn lichaam heb als het om gadgets gaat, mij er tot nu toe van weerhouden een Nabaztag aan te schaffen. Echter! Vandaag zag ik dat er een Nabaztag II uit is. En die kan nog veel meer leuke dingen! Zoals ruiken. Je houdt je sleutels bij z’n neusje en hij zegt: “Hallo, Charlotte, gezellig dat je weer thuis bent.” Heel functioneel, dus.

RSS

NabaztagDe nieuwe Nabaztag praat niet alleen tegen jou, je kunt ook iets tegen hem zeggen. Bijvoorbeeld dat hij even de rss’en van alle weblogs die je bijhoudt voorleest. Lijkt me een uitkomst, kun je tegelijkertijd koken én weblogs lezen. Met de nieuwe Nabaztag kun je audioboodschappen inspreken en versturen. De ontvanger moet dan natuurlijk wel ook z’n konijn hebben, die de boodschap na ontvangst voorleest.

Gadget der gadgets

Ik had deze gadget der gadgets alweer bijna in mijn winkelmandje geladen, totdat dat greintje common sense net op tijd om de hoek kwam kijken. Waarom zou ik een apparaat kopen dat een paar dingen kan die mijn laptop en mijn telefoon ook heel goed kunnen? Omdat het oren heeft? Toen ik zag wat die freaking rabbit kost, zag ik helemaal snel van de aankoop af. Gelukkig is het bijna Sinterklaas. Al ben ik bang dat de goeie ouwe Sint â € 139,95 ook wat prijzig vindt voor een pratend konijn.

0 Shares:
3 comments
  1. Mijn eerste idee was ook: hebben!!!! Tot ik bij de laatste alinea kwam. Beetje jammer, maar leuk is ie wel.

  2. Stel je er idd niet te veel bij voor; ik heb er een en hij is ontzettend schattig. Helaas valt het feature-palet een beetje tegen en heeft Violet (de ontwikkelaar) nu pas z'n servers een beetje op orde (dwz. dat bijna 2 jaar lang mensen met een brakke service zaten).

    Want veel meer dan de tijd doorgeven, roepen of je Gmail hebt, draaien met z'n oren en je vertellen of het gaat regenen doet ie niet. Als Violet z'n API zou uitbreiden, dan kun je wel zelf allerlei toffe features bedenken natuurlijk.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.971 keer gelezen