Ik koop in een verwoede poging de chaos de baas te blijven toch zeker 3 agenda’s per jaar. Van die papieren dingen, omdat ik ze zo mooi vind. Ik gooi ze in een hoek zodra ze lelijk worden. Mijn Outlook-agenda vergeet ik ook regelmatig en mijn HTC Diamond ligt ergens onderin een la. Omdat het onhandig bellen was met al die toeters en bellen. En dus heb ik thuis geregeld ruzie omdat ik 1) een afspraak ben vergeten 2) een afspraak niet heb gemeld 3) een dubbele afspraak heb gemaakt. Maar vriendlief is weer blij met mij. Ik heb namelijk Google Calender ontdekt.

De geijkte dingen

De Google Calender is in veel opzichten te vergelijken met de Outlook-agenda. Dat is prettig, want je kunt er direct mee aan de slag. Binnen een minuut heb je door hoe het werkt. Net als in Outlook kun je snel switchen tussen weergaves per dag, week of maand en afdrukken. En via je instellingen bepaal je de notatie van tijden en kun je kiezen voor de Nederlandse taal. Ligt allemaal voor de hand.

Wat Google Calender zo handig maakt

Ik wist al langer van het bestaan van de Google Calender, maar het kwartje viel pas toen ik me realiseerde dat ik deze agenda met vriendlief kon delen en beheren. En dat doen we nu dus ook. Waar we ook in den lande zijn, als er een internetverbinding is, is er geen enkel excuus om afspraken niet direct aan elkaar door te geven. Huiver je bij het idee alleen al? Wij zijn blij dat we zo heel eenvoudig weten wanneer we een oppas nodig hebben. En als je niet wilt dat de ander weet dat je kadootjes aan het shoppen bent, dan markeer je een entry gewoon als prive.

Hoe werkt het (het is even doorzetten)

Met een Google-account heb je je zo aangemeld voor de agenda. Het spreekt allemaal voor zich. Wat wel even tricky is, is het delen van de agenda. Het is een betaversie, dus soms is het even doorzetten bij het opstarten. In mijn (ons) geval duurde het even voordat we de juiste volgorde van knoppen ontdekt hadden. Het is ze vergeven, daar bij Google. Want eenmaal geïnstalleerd werkt het als een trein. Iedere gebruiker heeft zijn eigen kleurtje, en iedere toevoeging wordt direct getoond.

Kersen op de taart
Uiteraard is Google Calender gekoppeld aan Google Maps. Zo weet je heel precies waar je geacht wordt te zijn. Bovendien kun je gasten uitnodigen. De oppas bijvoorbeeld! Handig, handig, handig. En straks is er ook nog versie 1.0.

0 Shares:
3 comments
  1. Ik gebruik Google Agenda (ik heb kennelijk de Ned.talige versie) al jaren! Ik vind 'm heel handig en overzichtelijk. Ken je de gratis sms-dienst al? Een x aantal uren/minuten/dagen (dat bepaal je zelf) stuurt Google je een zgn. reminder. Handig als je een vergiet bent zoals ik.

    Ik wist niet dat Agenda ook gekoppeld was aan Google Maps, handig…

    Ik sync de calendar trouwens dagwelijks met de kalender op mijn mobiele telefoon. Google Agenda is namelijk compatible met veel andere soorten agenda's. Er is een import- en exportfunctie, en verder zijn er meerdere programmaatjes die de koppeling voor je doen, waaronder GooSync.com.

  2. Ik begin Google calendar net te ontdekken (wat best erg is). Ik ben er voornamelijk mee in de weer voor Contentgirls. Helemaal goed inderdaad. Ik denk dat ik jouw manier van gebruiken ook eens ga proberen (delen met de significant other). Thanks!

  3. @Leonie Dank voor je tips. Ik kende die opties nog niet. Daar wil ik meer van weten!

    @Xav, altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken toch ;-)

Comments are closed.

Dit artikel is 3.576 keer gelezen