Trouw schrijf ik elk weekend for your entertainment de Formulieren Maandag. Elk zaterdag breek ik mijn hoofd over welk formulier ik nu weer zal doorlopen en elke zondag Alt-PrtSc ik me gek om alle screenshots op de juiste volgorde te krijgen. Met een kritische blik naar het werk van een ander kijken is lekker gemakkelijk, dat weet ik. Ik zal dan ook nooit beweren dat ik dat allemaal beter kan. Zeuren is gemakkelijker dan maken, dat is nou eenmaal zo.

Maar soms, soms kom je een site tegen die elk woord uit je wegslaat. Zo af en toe surf je langs iets waar je ogen van gaan tranen. Niet omdat je zo ontroerd bent, maar omdat je ogen letterlijk beledigd zijn dat je ze dwingt dit te ervaren. Gisteren kwam ik zo’n site tegen. En mensen, geloof me – al zou ik mijn best doen om de slechtste site ter wereld en allertijden in elkaar te draaien, al zou ik er een plan voor schrijven, al zou ik er een consultant voor in dienst nemen – zelf dan zou het me niet lukken om zo’n gedrocht als dit te FTP’en. Ik zeg niks meer. Dit moet je gewoon zien!

0 Shares:
7 comments
 1. Nou, Fred doet anders ook zijn best. Fred is eigenaar van Fred's Tabakshop <a href="http://(http://www.fredstabakshop.nl)” target=”_blank”>(http://www.fredstabakshop.nl) bij mij om de hoek. Nee, deze pagina is niet even snel ergens in 1998 in elkaar gestampt (waarna het hostingcontract nooit meer is opgezegd omdat het abonnement per automatische incasso werd voldaan). Fred updatet de website regelmatig! Hij lapt alle 'regels' omtrent vormgeving, functionaliteit, leesbaarheid, gebruiksgemak etc. etc. aan zijn laars. Ergens is die site briljant in zijn verschrikkelijkheid. Een pareltje van lelijkheid in alle spiffy databasegestuurde gelikte designwebsites van nu.

 2. Over de site uit het artikel: er zijn nog meer prachtontwerpen gemaakt door Hermit de webdesigner. Check http://havenworks.com/web-design

  Als je trouwens naar beneden scrollt (als je tijd hebt), zie je trouwens staan dat de site genomineerd is als 'Most Poorly Designed Website in the World' by Digg.com (en als "El peor diseño del mundo" by elMundo.es).

  De reacties van de users van Digg.com zijn trowuens bijzonder grappig:

  'Oooh, retro. Just imagine what that guy could do if he ever discovered javascript and flash'

  'ugliness aside, the website had some content i found to be interesting. my guess is that this page was developed in 1998. The developer maxed out the abilities of Frontpage Express and profited from it. A year later, he probably died'.

  'It looks like a bus of Clowns smashed into a white wall.'

 3. ghegheghe die reactie zijn leuk!

  Enne die site van Fred is een RAMP! Pffff. Hij heeft frames niet echt begrepen. Nu kan ik me herinneren dat toen ik ooit met die dingen begon, dat ik ook compleet de weg kwijt was in het begin. Maar dat heb ik dan ook nooit ge-ftp'd (uhm spelling?). What a mess. Misschien moet contentgirls ook maar een jaarlijkse Slechte site nominatie gaan doen, maar dan op het gebied van content.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.739 keer gelezen