Soms overkomt het je weleens: je verveelt je. Nou ja, eerlijk gezegd overkomt het mij nooit. Misschien gebeurde het me weleens in de periode voor 1995, het jaar waarin de wereld van internet zich voor mij opende. Vooruit, laat ik het dan een ‘minder productief moment’ noemen.

Dit soort momenten lenen zich, naast het eten van Haribobanaantjes, uitstekend voor het doen van nutteloze spelletjes. Laatst vond ik er weer eentje: de Akinator. Je neemt een beroemd persoon in gedachten en deze waarzegger raadt wie het is. De website oogt alsof-ie is gemaakt in hetzelfde jaar als waarin de wereld van internet zich voor mij opende, maar dat is oké. Bij dit spel draait het om de inhoud. Ondanks wat hickups in het systeem (‘Is your character a porn actor?’ ‘Yes’, Is your character a teenager? ‘eh?’ is de geest in de fles bij mijn eerste persoon na 20 vragen wonderbaarlijk accuraat:

Het leuke aan dit spel is natuurlijk dat het zelf leert. Dat hebben meer Nederlanders ontdekt, want Gerard Joling staat er al in. Met doortastende vragen als: ‘Is your character gay?’ en even later: ‘Does your character like men?’ (weer een hikje: alsof je daar bij La Joling nog aan twijfelt) was hij snel geraden. Er ontbreekt alleen nog een foto, maar ik voel me niet geroepen er eentje up te loaden. Ik ben nog misselijk van de banaantjes.
0 Shares:
3 comments
  1. Echt heel grappige site. Vooral om iemand te bedenken die hij niet kent. Peter R. de Vries bijvoorbeeld. Super leuk!

Comments are closed.

Dit artikel is 3.049 keer gelezen