Mijn CV staat al jaren op Monsterboard. Het maakt niet uit wat voor fantastische functie ik bekleed, als iemand mij de baan van Koningin van Internet (mail naar contentgirls@gmail.com) aan wil bieden, dan wil ik te vinden zijn via Monsterboard. Dat laatste is nog nooit gebeurd, maar hoop doet nu eenmaal leven. Wat overigens niet betekent dat ik ten alle tijden op zoek ben naar een nieuwe baan. Helemaal niet zelfs. Het betekent wel dat ik mijn CV altijd up-to-date hou. Moet kunnen toch? Prima site. Prima dienst. Maar de laatste tijd werken ze me wel een beetje op de zenuwen.

Eens in de zoveel tijd krijg ik een “persoonlijk” mailtje van Monsterboard:

Beste Xaviera,

Een werkgever heeft ons gevraagd om op zoek te gaan naar een geschikte kandidaat voor zijn vacature. Op basis van enkele opgegeven trefwoorden hebben wij onze CV Database doorzocht en kwamen op basis hiervan jouw CV tegen. Mogelijk sluit de functie aan bij jouw kwaliteiten en interesse. Vandaar dat we je deze e-mail sturen.

 

Op zich prima. Ware het niet dat het de functie Ontwerpleider infrastructurele en waterbouwkundige projecten betreft. Nou leer ik snel hoor, maar dit gaat wat ver. en het is niet voor het eerst dat Monsterboard mij een functie aanbiedt die kant noch wal raakt. Dit keer besloot ik ze terug te mailen.

Beste mensen van Monsterboard,
hoewel ik het fantastisch vind om goed matchende vacatures te krijgen, vind
ik het bijzonder storend om vacatures van jullie te krijgen die helemaal
niet aansluiten bij mijn ervaring of mijn wensen. Ik wil jullie dan ook
verzoeken niet in het wilde weg dit soort vacatures naar mij te mailen. Dat
gaat wel erg naar spam neigen.

Alvast hartelijk dank.

Xaviera Ringeling

Een reactie op mijn mailtje zat al de volgende dag in mijn mailbox. Op zich netjes dus van de klantenservicejongens van Monsterboard.nl. Jammer genoeg was het een nogal vaag antwoord:

Beste Monsterboard gebruik(st)er,

Deze automatisch gegenereerde e-mail is per abuis naar jou gestuurd. Er is inderdaad sprake van een mismatch.

Onze excuses voor de overlast.

Met vriendelijke groet,
Monsterboard.nl

Ten eerste vind ik de aanhef nogal onpersoonlijk. Maar goed, dat is het minste. Wat ik voornamelijk twijfelachtig vind is dit: Deze automatisch gegenereerde e-mail is per abuis naar jou gestuurd. Dat is niet helemaal in lijn met wat er exact gebeurd is. Blijkbaar heeft Monsterboard een zoekmachine die er automatisch mailtjes uitstuurt. Die zoekmachine werkt echter niet erg goed. Het zou natuurlijk kunnen dat Monsterboard dit niet weet (doordat de mails automatisch worden verstuurd) maar het lijkt me dat dat voor een bedrijf als Monsterboard een slecht excuus is. Dat zouden ze dan moeten controleren. Óf ze weten het wel, maar het foutpercentage is niet relevant omdat het toch meer matchen dan missers oplevert. Ook slordig wat mij betreft. Ik ontvang er ongeveer 1 per maand en een match is het nog nooit geweest.

Ik ben dan ook erg benieuwd of ik in de toekomst nog abuis-mailtjes van Monsterboard ontvang. Ik blijf ze vanaf nu alleen wel gewoon terugspammen.

0 Shares:
5 comments
 1. Haha! De tekst "Deze automatisch gegenereerde e-mail is per abuis naar jou gestuurd." in een automatisch gegenereerde e-mail zetten. Sufferds…

  Maar inderdaad irritant. Ik stond ook ooit op Monsterboard en herinner me ook dergelijke mailtjes. Ik denk dat jouw theorie prima klopt.

 2. Slordig van Monsterboard, maar zoals je zelf ook zegt levert het waarschijnlijk zoveel resultaat op dat het die paar klachten wel waard is.

 3. Goed idee, ik ga ze ook maar eens terugspammen. Kreeg gister ook een vacature voor manager vloeren toegestuurd! Echt geen idee op basis van welke zoekcriteria ze mij dan gevonden hebben :-) De enige overeenkomst was 'marketing'

  Nathalie

 4. Hmmm, de reply mail is nu wel gepersonaliseerd, maar er staat nog steeds dat DEZE mail per abuis is toegestuurd…

  Bericht

  Reactie (Global Customer Services) 18/12/2008 11:57 AM

  Beste Nathalie,

  Deze automatisch gegenereerde e-mail is per abuis naar jou gestuurd. Er is inderdaad sprake van een mismatch.

  Onze excuses voor de overlast.

  Met vriendelijke groet,

  Monsterboard.nl

Comments are closed.

Dit artikel is 3.186 keer gelezen