Geek is alweer een tijdje chique. Nerd allang geen scheldwoord meer maar eerder een eretitel. Digibeten zijn grenzeloos oncool en Bill Gates en Steve Jobs zijn de supersterren van vandaag. Okay, nvirtuu draaf ik door. Maar, de wereld is veranderd.

Als nerd van het eerste uur (want dat doen nerds, wedstrijdjes wie er het eerste op internet zat) ben ik er blij om. Nu kan ik helemaal losgaan in mijn nerderigheid en me niet meer te schamen voor mijn dubbelleven als Trekkie (okay, échte trekkies zijn nog steeds niet cool). En hoe brengt een moderne geek het weekeinde door? Netwerkje in elkaar draaien? Site bouwen zonder WYSIWYG? Nee, gewoon al stappend, zuipend en buiten rokend. Maar om je oude geekidentiteit niet volledig te verliezen heb ik hieronder wat geekgadgets op een rijtje gezet die naadloos passen in je nieuwe glamoureuze leven. Of; een avondje stappen met een Contentgirl.

De voorbereidingen
Een gezellig avondje stappen kan maar één startpunt hebben: een uitgebreide warme douche. Lekker inzepen met douchegel, lekker haren wassen met ylang ylang en dat alles badend in de kleur van je led verlichte douchekop. De verlichting past zich aan, aan de temperatuur van het water. Sta je onder de douche en het water is opeens kokend heet, dan zijn het niet de tweedegraadsverbrandingen die je waarschuwen, maar de rode kleur van de LED verlichting. Fantastisch.

Aankleden
Net uit de douche, je haar verpakt in verse handoek. Tijd om een outfit te kiezen. Met de virtual mirror wordt dat veel gemakkelijker. Deze spiegel toont je een beeld van jezelf in de outfit die je eventueel wilt dragen. Pfff dat scheelt tijd. De virtual mirror is nog niet uit, maar daar laat je je toch niet door tegenhouden?

Heb je dan eindelijk de juiste outfit voor de avond, dan is het wel handig als je ‘m zo uit de kast kan trekken. Met deze kledingverlichting hoef je in elk geval niet lang te zoeken. Een mooi jurkje, een sexy topje of toch gewoon dat shirt waarmee je weet of er Wifi is? Dat zijn de levensvragen dames.

Lang of kort?
Bij een mooie outfit horen de juiste schoenen. En een echte contentgirl heeft natuurlijk gadgetschoenen. Wil je lang zijn of kort, met deze verstelbare hakken kan je op elk moment van de avond je lengte kiezen. Date je Tom Cruise of Prince, dan zal je zelfs met deze schoenen nog wat door de knieën moeten gaan, maar ach – je moet er wat voor over hebben.

Niet vergeten
De belangrijkste accessoire van de avond is natuurlijk je tas en ook hier hebben gadgetfreaks in voorzien. Met deze tas vergeet je nooit meer je sleutels, mobiele telefoon of wat dan ook. En deze tas “praat” met je. Het vergeten item wordt weergegeven op de buitenkant van de tas. Cool of wel?

In de club
Nu je je haar hebt gedaan met de meest geavanceerde stijltang of föhn en je mascara je wimpers zo lang heeft gemaakt dat wanneer je met je ogen knippert, je je kin raakt, ben je klaar om te vertrekken. Eenmaal in de disco ga je natuurlijk meteen aan de booze. Nuchter zijn is leuk voor op de bank, tussen al die zatlappen is het niet vol te houden. Een ding wil je zeker weten: zit die barman je in de maling te nemen? Doet hij water bij je tequila? Dat kan je nu testen met deze gadget.

Blijkt de barman goeie drankjes te schenken, dan is het misschien een idee om de volgende gadget op hem uit te proberen. Deze gizmo is eigenlijk voor mannen bedoeld. Maar ach, lang leve het feminisme: ook wij kunnen slechte versiertrucs gebruiken.

En dan is het tijd voor een peukie. De nieuwe bemoeizucht heeft ervoor gezorgd dat je niet op sommige plaatsen wél mag roken, maar op álle plaatsen niet. Je zal dus naar buiten moeten. Maar maak je geen zorgen; zoals alle laatste nieuwtjes in de rokerskamer op kantoor worden besproken, zo zitten de meeste knappe jongens ook met jou in het rokersschuitje. Foto’s van die mannen kan je dan meteen maken met deze aanstekercamera, leuk om te twitteren of te Flickren. Liever een echte aansteker? Gebruikdan deze aansteker/usb drive. Gewoon omdat je een nerd bent.

Is er geen rokersruimte en is de winter dan eindelijk echt gearriveerd? Hou je dan warm met deze geinige dingen. Vraag is of je dan überhaupt nog wel naar binnen gaat.

Naar huis
Uhoh, teveel gedronken. Tijd om naar huis te gaan. Zelfs die engerd in de hoek lijkt knap in dit licht: wegwezen. maar veiligheid gaat voor. Vergeet dan ook niet de Tampon Taser. Hét wapen waarmee je je tegenstander uit kan schakelen. Alleen al omdat sommige mannen panisch zijn voor het onderwerp ongesteldheid, maar als dat niet genoeg is kan je ze nog altijd onder stroom zetten met deze gadgettampon.

Vinger in je keel
En daar lig je dan op je bed, de kamer draait, je bed schudt, je ogen rollen. Als je maar even kon kotsen zou je je zoveel beter voelen. Maar daar ben je helemaal niet goed in en je haaaaat het om je vinger in je keel te steken. Dan biedt deze zaklamp uitkomst. Gewoon recht in het licht kijken en al die tequila’s zijn weer op hun retour.

Kater en bijkomen
Pfff, je bent niet meer zo hip als een paar jaar geleden en de kater hakt er goed in de volgende dag. Tegen de koppijn is geen gadget bestand, maar met dit pakket kan je het in elk geval proberen. Vooral de ijszak lijkt me een prettig onderdeel. En voel je je in elk geval goed genoeg om uit bed te komen en een bad te nemen, gebruik dan de bath caddy. Lekker hangen en een boek lezen, drankje erbij (fruitsap!!) en gewoon lekker weken.

Hip zijn is zwaar!

0 Shares:
9 comments
 1. Haha, fantastisch! Leuke gadgets ook… ;) Met name die schoenen, vraag me wel af of je hak niet gewoon spontaan breekt, duur zijn ze ook, maar wel slim bedacht.

 2. We 'kennen' elkaar van twitter. Vond het eens tijd wat te lezen van je andere web-activiteiten. Erg leuk! OK, ben geen chick en al helemaal niet jong meer maar geek toch wel. Alleen gaat mijn geek-geheugen tot redelijk ver voor het Internet terug (voor het populair werd althans).

  Leuk stukje en ga deze blog volgen. Als 'moderne' man moet dat toch kunnen? Bovendien: Prince is veel te klein en Tom Cruise veel te religieus voor mij, maar verder…

 3. Hey leuk je ook hier te zien!! En natuurlijk zijn mannen ook welkom. Maar een niche is ook fijn (vind ik zelf :) ).

  Tom Cruise is overigens niet veel groter dan Prince, maar wel veel enger!! :)

 4. Ik zal de niche respecteren en proberen mijn mannelijk chauvinisme te beteugelen (niet moeilijk, don't worry. Opgevoed met behoorlijk feministische inslag :-) ).

  En Prince heeft meer klasse muziek in z'n pinknagel dan Tommy in z'n hele lijf. Dat maakt Prince weer een stuk groter in mijn ogen :-)

  Groet,

  Henk

 5. Zeer leuke gadgets. Kwam er laatst zelf ook nog eentje tegen in het kader van de verlichte douchekop. De verlichte wc-bril. Staat ie omhoog dan is de bril rood, staat ie omlaag is de bril groen. Vrouwvriendelijk dus. En je hoeft de lamp op de wc niet meer aan te maken, na een avondje stappen (er zijn mensen die na een overdaad aan alcohol de lichtknop namelijk niet meer vinden, haha)

  Zie: http://www.theglowcompany.co.uk/acatalog/LAV_NAV_

  Groetjes,

  Sanne

 6. Owmy een tampon taser ja inderdaad daar krijg je kerels wel mee weg…. is viessssssssssss vrouwwww:)

Comments are closed.

Dit artikel is 6.717 keer gelezen