Een nieuwe schrijver, een nieuwe blik. Even voorstellen: ik ben Henk, 41 jaar en overtuigd geek. Hoe ik tot dit geek-dom ben gekomen kun je zien in mijn korte serie humoristische video’s op het noise pollution blog. Categorie “geek streak”.

Het voordeel van een geek op leeftijd zijn is dat het niemand verbaast dat je wat achter loopt. “Ach, gut, de ziel probeert bij te blijven.” In werkelijkheid ben ik heel erg bij, echter niet heel erg rijk. Ik heb namelijk jaren geleden het computerveldwerk ingeruild voor meer creatieve maar minder lucratieve beroepen zoals geluidstechnicus en sinds kort full time schrijver. Ik zit dus vaak voor een dubbeltje op de achterste rij en geniet en verbaas mij over datgene wat voor de voorste rij al weer oud nieuws is.

Recent speelde dat op het gebied van mobiele telefoons. Door afloop van een contract kon er weer gezocht worden naar een vervangende computer-in-zakformaat. Als vooralsnog ongeneeslijk Apple fanboy lag het natuurlijk voor de hand dat het de iPhone zou worden. Zeker nu deze hier on-gekraakt te verkrijgen is en dus met alle features die men ook in de VS heeft.

Echter er zijn twee redenen waarom het geen iPhone is geworden. De eerste is: ik rijd een Renault Twingo en geen Porsche. Status laat mij onberoerd, de deurwaarder minder. De tweede is: de iPhone is volgens mij helemaal nog niet af!

Steve Jobs is een foto en video freak. Toch zit er in de iPhone een gebrekkig cameraatje, zonder autofocus en zonder filmische aspiraties. Dit is voor mij een teken aan de wand: eerst moeten er een paar miljoen iPhones verkocht worden zodat deze markt voor Apple geen onbekende is en andersom. Het geld kan dan in de ontwikkeling gestoken worden van een hele nieuwe serie producten voor de mobiele markt. Ik voorspel dat er over twee jaar een iPhone is die de wereld versteld doet staan. Sterker nog: Steve Jobs gaat denk ik niet slapen totdat zijn bedrijf het concept ‘mobiel communiceren’ opnieuw heeft gedefinieerd. Een beetje zoals voor en na de iPod. Met andere woorden: wordt Nokia de volgende Sony?

Het toeval of het lot wil dat ik tegen de tijd dat Steve kan gaan slapen ik weer aan een nieuwe telefoon toe ben. Dan kan ik waarschijnlijk genieten van een product waar ik nu alleen nog van kan dromen. Tot zolang doe ik het met een Nokia N82 met S60 software die me weer terug doet denken aan de systeem beheer dagen van voor mijn Apple switch. Ah, die goede oude tijd…


Geschreven door