In 2010 is het internet vol, waarschuwt Vincent Cerf, de “uitvinder” van internet. En als dat gebeurt zullen veel websites onbereikbaar worden en kan een aantal gebruikers niet meer verbinden met internet.

Wat is er aan de hand? Toen in 1977 het internet werd opgericht waren er 4,2 miljard IP-adressen beschikbaar binnen het IPv4-systeem. In 2010 zijn al die adressen in gebruik. “Het is alsof de telefoonnummers van het internet bijna op zijn en er geen nieuwe nummers klaarliggen om te verspreiden,” aldus Cerf.

IPv6

Dus in 2010 zitten we zonder werk met z’n allen. Maar zo’n vaart zal het wel niet lopen. In Japan is het IPv6-systeem immers al in gebruik. Een IP-adres volgens deze versie van het internet protocol bestaat uit 128 bits en biedt triljoenen nog eens triljoenen aan nieuwe adressen. Volgens Cerf is het wel zaak zo snel mogelijk maatregelen te treffen om over te stappen op het nieuwe systeem.

The end of the internet

0 Shares:
1 comment
  1. Nou zo'n vaart loopt het niet hoor. Er is nog een tussenoplossing mogelijk. In de jaren 70 waren we nog vol bezig met de space race en de ontdekking van de hemel.

    Bij de introductie van het IP systeem zijn er in die tijd dan ook zeer grote ranges IP adressen gereserveerd voor de Maan en Mars en andere aliens die we mogelijk tegen zouden kunnen komen, want die zouden vast ook wel via internet communiceren.

    Aangezien er weinig kans is dat we voor 2010 nog enige vorm van buitenaardse intelligentie tegen komen hebben we er zo weer een half miljard IP adresjes bij.

Comments are closed.

Dit artikel is 5.370 keer gelezen