Ben je contentgirl dan mag je ook bekeken worden toch? Even een fotootje uploaden, en klaar is Klaraaa uh nee, je wilt dat fotootje toch ook op andere blogs gebruiken?

Een gravatar moet je dan hebben. een globally recognized avatar die hangt aan je e-mailadres. Uiteraard komt hier ook een formulier bij om de hoek kijken.

Het begint goed, op de homepage van Gravatar is direct duidelijk waar de Gravatar voor dient en ik kan gelijk aan de slag om me aan te melden.

Stap 1: Aanmelden

Het volgende venster verschijnt:

Lean en mean, wat wil je nog meer.. misschien een beetje meer inzicht wat de volgende stappen zijn in het vooruit, dat had prettig geweest. Het ziet er nu heel simpel uit, maar waar moet ik nog doorheen allemaal?

Stap 2: Bevestiging verzonden e-mail

Heb mijn e-mail ingevoerd en vervolgens krijg ik het volgende venster:

Duidelijk, maar ook hier heb ik direct iets van. Dat kan toch niet alles zijn, wanneer moet ik mijn fotootje uploaden?
De e-mail is bijna direct binnen. Simpel en helder met een instructie om op de link te klikken en je verder te registreren. Ook staat er een support e-mailadres. Gelijk maar even verder registeren dus.

Stap 3: Verder registreren

De link vanuit de e-mail geeft het volgende venster:

De inleidende tekst lees ik niet. Ah, even nickname erin en password, toch wel heel prettig simpel die lay out, oeps, daar dioe ik toch iets niet helemaal goed:

Een user scenario… en hoe je het niet wilt hebben

Nickname moet in kleine letters, jammer ik vind het met een hoofdletter mooier, maar goed.
En mijn opgegeven Nickname bestaat al, de link in die foutmelding geeft een keurige melding dat e.e.a. is gekoppeld aan WordPress. mmmm, dat zal wel handig zijn. De melding:

Ik moet mijn gebruikersnaam en het password gebruiken van WordPress, ‘s even kijken in onze contentgirls WordPress account.  Inderdaad, dezelfde naam gebruik ik maar wel met een hoofdletter: Anous

Instructies opvolgen en uitproberen

Heb je even?

 1. Maar even uitloggen en opnieuw inloggen in contentgirls WordPress en weer naar Gravatar.
  Opnieuw proberen zoals het er staat. Oeps, krijg dat het toch kleine letter moet zijn, maar dat doe ik toch?!
 2. Dan maar een andere nick name, bestaat ook al, nog een andere dan met mijn voor- en achternaam. Helaas, dezelfde melding over dat nick name met hoofdletters moet zijn…. toch even checken, ben ik nou gek, maar nee, die zitten er echt niet in … zucht
 3. Nog eentje anousch. En ja hoor die bestaat al als WordPress naam! Grrrrrrrrrr…
 4. Contentgirls en wordpress maar even helemaal afsluiten (incl. Explorer) en opnieuw openen en Gravatar inlog ook via de bevestigingsmail en link weer opnieuw openen.
  Nou rustig anous en inlog zoals ik in WordPress gebruik. NOT dus
 5. Toch ook nog maar even op het kleine Help-linkje in de hoek klikken, veelgestelde vragen. Maar niets over nicknames die al bestaan.
 6. Laatste kans, in de melding over de WordPress koppeling staat een link naar WordPress, daar dan maar proberen, ah, het blog van WordPress waar ik ook kan inloggen.
 7. Dus even inloggen, maar natuurlijk werkt dat niet! Password vergeten doen dan, wie weet heb ik iets exotisch ooit bedacht ik vul mijn e-mailadres in en .. NEEEEEEE ik ben niet bekend bij dit WordPress blog!

Ik geef het op en stuur een mail naar de support van Gravatar. Duuuuus… zie je mijn fotootje binnenkort toch verschijnen dan weet je het.. de aanhouder wint!

Testoordeel

Een 4
Ik heb me niet kunnen aanmelden, daarom een onvoldoende. De aanwezige support in foutmeldingen en Help konden me ook niet helpen. Ik kan wel een e-mail naar support sturen, dus helemaal doodlopend is het niet.
Waarom niet een nog lager cijfer? Qua lay out en content vind ik het formulier erg prettig, de focus ligt op het aanmelden.. Ik werd niet lastiggevallen door niet relevante links, navigatie, content of reclameonzin.
Desalniettemin waren instructies, helpteksten en meldingen onvoldoende behulpzaam gezien het feit dat ik er niet doorheen ben gekomen…. of ik zal een uitzonderlijke situatie zijn en een heel domme gebruiker;-0

Verbeterpuntje vind ik ook nog dat de verwachting beter kan worden gemanagd. Een feedforward voorafgaand aan of aan het begin van het invullen van het formulier (op de home bijv. al aangeven dat je in 5 stappen ben geregistreerd en dat het 5 minuten duurt); en tijdens het invullen dat staat aangegeven op welke stap je je bevindt en wat je nog kan/moet doen.

0 Shares:
2 comments
 1. Je moet er wel zin in hebben. Ik zie ze her en der wel voorbij gaan, maar ben nog niet voldoende gemotiveerd om er zelf eentje aan te maken. En als ik dit lees nog minder. :)

 2. Ik heb dus een mail naar support verstuurd en kreeg dit (direct de volgende dag, dus dat is zeker een +):

  Hello,

  There is already a WordPress.com account by that name. Your blog is not hosted at WordPress.com, and is therefore not the account that we are referring to. Apologies for the confusion.

  Cheers!

  DK

  ——

  Keurig antwoord en helder. Mmmmmm, ik aarzel nu toch om me aan te melden, want alternatieven krijg ik niet aangereikt, dus mag ik eindeloos gaan proberen? En om nu als Gravatar username iets als 'Anous33' te doen of zo, daar heb ik geen zin in. Teminste als ik denk dat het werkt zoals het werkt, dat je eraan vastzit 'forever and ever' gekoppeld aan mijn e-mailadres…

  Nee, dan maar ff een gek gravatar poppetje.

Comments are closed.

Dit artikel is 7.647 keer gelezen