Voor de meeste contentgirls is webschrijven al geen kunst meer. Maar een échte contentgirl deelt haar kennis met anderen.  Zoals het hoort in het web 2.0 tijdperk. Daarom starten we met deze intro de webcursus Webredactie. Het doel van de cursus is beginners aan de gang krijgen en gevorderden een stapje verder helpen.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Zoals gezegd loopt de doelgroep van beginners tot gevorderden. Ben je al een tijdje aan de gang met webteksten, sla dan de eerste lessen over. Heb je wel interesse maar er nog weinig mee gedaan, start dan netjes bij les 1.

 

Welke kennis moet je al hebben?

Het is handig als in het bezit bent van een basaal gevoel voor taal. Spelling, grammatica en een redelijke vocabulaire maken je op zichzelf geen goede webredacteur. Maar als dat allemaal op orde is, is de kans groot dat de rest een stuk gemakkelijker gaat.

Wanneer kan je starten?

De webcursus gaat van start per 17 september 2008. Dat betekent dat als je dit bij publicatie leest, je nog een week hebt om je mentaal voor te bereiden, je spelling op te kalefateren en de grammaticaregels weer eens uit de kast te trekken. Lees je dit na de bovengenoemde datum, dan kan je kiezen uit de beschikbare lessen.

Huiswerk

Voor les 1 alvast wat huiswerk. Hoewel intussen bijna iedereen in Nederland een weblog heeft, kan het zomaar zijn dat jij nog niet in het bezit bent van deze waardevolle tool. Maak voor aanvang van les 1. een eigen weblog aan zodat je kan oefenen met de hier geleerde stof. Op de volgende plekken kan je een eigen gratis weblog aanmaken:

UPDATE: We zijn begonnen

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 9.120 keer gelezen