Lekker actief zijn op social media is leuk. Maar niet alle boodschappen en acties vallen bij alle werkgevers in goede aarde. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van de serveerster die haar onvrede over haar fooi op haar Facebook-pagina uitte: einde glanzende serveer carrière. Of cheerleader Caitlin Davis die tijdens een feestje op een van haar vrienden een hakenkruis tekende en erbij schreef “I’m a jew” en de foto’s op Facebook plaatste. Ook haar fantastische baan was ze kwijt. En vergeet ook niet de Zwitserse dame die zich ziek meldde om vervolgens wel erg actief te Facebooken. Tsja, ook daar kon haar baas niet om lachen.

There’s a site for that

Kun je geen genoeg krijgen van deze verhalen? Dan heb ik goed nieuws voor je. Er is tegenwoordig een blog dat volledig gewijd is aan zij die hun baan kwijtraakten door Facebook. Op Facebook Fired vind je verhalen van de moderne social media vrijheidsstrijders. Of nou ja, de mensen die soms niet al te slim met het platform omgingen. Altijd leuk leesvoer, maar pas je zelf ook een beetje op!

Bron


695 keer gelezen Geschreven door
Xaviera Ringeling

Xaviera Ringeling

Eigenaar en hoofdredacteur Content Collective, grootblogbezitter en webspecialist, contentmeister, social chica.

Managing partner Content Corp. - Sinds '98 webwerker en nog steeds verliefd op het web.

Kniepertjes
Previous post

Advies aan Rutte en Samsom: Stop de cookieparadox

anatomy-of-a-perfect-web-banner-ads
Next post

[Infographic] De anatomie van de perfecte banner